Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Što su mafijaši radili preko dana

Al Capone je trgovao polovnim namještajem, a nekadašnji šef obitelji Gambino madracima

Iako su se bavili mutnim poslovima, poznati svjetski mafijaši također su morali imati i legalan posao na koji su se uvijek mogli osloniti – bez obzira je li riječ o egzistenciji ili prikrivanju ilegalnih radnji.

Tako je posjetnica Ala Caponea tvrdila da je on zapravo trgovac namještajem. Naime, godinama je na posjetnici stajalo da je Capone "trgovac polovnim namještajem", sve dok ta posjetnica nije dospjela u ruke policiji i istražiteljima. Za trgovca namještajem zarađivao je sasvim pristojno – godišnji prihodi često su mu bili veći od 100 milijun američkih dolara.

Louie Bagales, pravim imenom Louis Diadone, član obitelji Lucchese, navodno je čak jedan dan mijesio tijesto i punio bačve topljenim sirom u maloj tvrtki Bagels on the Bay u Queensu. Kao što i pretpostavljate, po tome je i dobio nadimak.

Alkohol i stomatologija
Albert Anastasia bio je poprilično zastrašujući tip, koji je vodio tvrtku Murder Inc., a jednom je čak bio i boss obitelji Gambino. Međutim, na to ne biste niti pomisli kada bi pogledali njegovu posjetnicu. Naime, Umberto Anastasio (pravo ime) je bio običan trgovac jeftinim madracima u jednoj tvrtki u Brooklynu.

William Daddano, poznatiji kao Willie Potatoes, nije imao tek lažnu posjetnicu već i legalnu tvrtku koja se bavila skupljanjem i zbrinjavanjem otpada. No to je radio tijekom dana, dok je tijekom noći bio nasilnik, koji je utjerivao dugove za Chicago Outfit, poznatiji kao Chicago Syndicate i Chicago Mob, te je sudjelovao u brojnim provalama.

Harry J. "Doc" Sagansky sigurno je svoju obitelj učinio ponosnom – stekao je zubarsku diplomu na Tufts Universityju. Otvorio je ordinaciju u trgovini s alkoholnim pićima u pred-prohibicijskim danima, pa je na taj način zakoračio u svijet ilegalnih radnji. Karijeru je započeo s ilegalnim kockanjem, pomoću čega je financirao nekoliko noćnih klubova i agencija za izdavanje pozajmica. Bio je prilično uspješan, budući da se nikada više nije bavio zubarskim poslom. (V. K.)

Izvor: neatorama.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.