Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Finale E/MBA stipendija za regionalnu poslovnu školu COTRUGLI Business School

Sto menadžera u utrci za 12 stipendija

U prostorima regionalne poslovne škole Cotrugli Business Schoolu Zagrebu ovaj se vikend održalo dvodnevno finale za 12 stipendija koje će se ovaj tjedan i službeno dodijeliti za međunarodno akreditirane Executive MBA i MBA programe.

Stipendijsko finale je bilo podijeljeno u 2 dana, jedan dan se održavalo takmičenje za Executive MBA stipendije, a drugi dan za MBA stipendije. U finale su pozvani kandidati koji su svojom izvrsnom aplikacijom dobili najviše ocjene u prvom krugu procesa. U tom cjelodnevnom izazovu kandidati su morali pokazati ono najbolje što znaju i dokazati se komisiji kao najbolji izbor.

Executive MBA finale
Prvi finalni dan okupio je 50 menadžera iz vodećih hrvatskih i internacionalnih kompanija koje su u ime stipendijskih partnera pozdravili predstavnici portala MojPosao i Lidera. Poručili su natjecateljima da se opuste i pokažu najbolje od sebe, ističući da dobitnici stipendija u svojim karijerama trebaju dokazati da su sposoban dio menadžerske elite koja će mijenjati hrvatsko gospodarstvo nabolje. Upravo je u skladu s time postavljen i sam cilj MBA programa, koji stvara lidere ne samo pružajući vrhunsko poslovno obrazovanje već inzistirajući da svatko od polaznika radi na osobnom razvoju.

MBA finale
Druga grupa također od 50 kandidata se natjecala za MBA stipendije dan poslije. Već na predstavljanju kandidata je bilo jasno da će komisija imati pune ruke posla, jer su svi bili mahom obrazovani i ambiciozni mladi ljudi sa zanimljivim radnim iskustvom i velikom željom da se dokažu. Osim toga, uistinu se radilo o raznolikoj grupi, u kojoj je osim ekonomista bilo i inženjera, privatnih poduzetnika, kemičara i liječnika. Zanimljivost drugog dana je bila i ta da su prisutni kandidati došli iz čitave Hrvatske, od Istre preko Dalmacije do Slavonije.

Obje grupe finalista su se natjecale čitavih deset sati, pokušavši dokazati komisiji da su upravo oni najbolji. Kriteriji na koje je komisija obraćala posebnu pažnju su liderski potencijal, etičnost i kreativnost kandidata. Članovi komisije su bili predstavnici hrvatske HR zajednice i same škole. Ispred HR zajednice u komisiji su bili: Matija Šubasić Maras (GlaxoSmithKline), Barbara Kvakan (Oracle), Martina Trogrlić (Novo Nordisk), Aco Momčilović (L'Oreal), Ida Hohnjec (MSD), Tihana Vrhovski (Podravka), Denis Smolar (Dedes). COTRUGLI Business School su u komisiji zastupali Marko Kučić, Ivana Conjar i Ana Jergović.

Svaki od kandidata je imao deset minuta vremena da se predstavi sa članovima komisije. U trenu kada su ostali sami sa komisijom, svi kandidati su pokazali istinski natjecateljski duh, dok je u popodnevnom timskom radu više dolazila do izražaja njihova suradnička i prijateljska strana. Za vrijeme timskih zadataka, dok su kandidati koncentrirani na zadatak koji moraju odraditi, komisija je imala izuzetnu priliku da ih promotri u, na neki način, prirodnom poslovnom okruženju. Najviše teškoće je kandidatima zadavala činjenica da rade zadatak za koji nisu pripremljeni, s ljudima koje ne poznaju i u situaciji kad se bore za ograničeni resurs, u ovom slučaju stipendije. Nakon dvostane pripreme rješenja zadatka, kandidati su isti i prezentirali pred svima te spremno odgovarali na pitanja od strane ostalih timova i članova komisije. Veliko iznenađenje su bile prezentacije pripremljene od strane MBA kandidata, jer su se kvalitetom i kreativnošću iznesenih rješenja nadmašili iskusnije Executive MBA kolege iz finala od prethodnog dana.

Osnovna ideja poslovanja i edukacijskih programa COTRUGLI Business School je omogućiti poslovnim pojedincima znanje i poticaj za stvaranje pozitivnih promjena, ne samo u organizacijama u kojim rade, već i u državi u kojoj žive. Program edukacije traje dvije godine, za Executive MBA grupu počinje u prvom tjednu prosinca, dok za mlađe, MBA kandidate, počinje sljedeće godine.

Izvor: Cotrugli Business School

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.