Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Dodijeljene stipendije vrijedne 105.000 eura

Sretni su dobitnici punih stipendija Ana Hajnal iz Rochea za Executive MBA program i Mario Bobetić iz Ericssona Rumunjska za MBA program, dok je ostalih desetero finalista zaslužilo vrijedne polovične stipendije

Nakon iznimno napetog finala uzbudljiv proces dodjele čak 12 stipendija za EMBA i MBA programe COTRUGLI Business School završen je, a dvije pune stipendije i deset polovičnih ukupne vrijednosti 105 tisuća eura završilo je u rukama najboljih kandidata.

Suradnja Lidera, portala MojPosao i COTRUGLI Business School i ove je godine rezultirala dodjelom 12 vrijednih stipendija, šest za EMBA i isto toliko za MBA programe. Budući da su razlike među najboljima vrlo male, kao i svake godine dosad o dobitnicima punih stipendija odlučila je sreća. Desetero kandidata osvojilo je tako polovične stipendije, a punima su se okitili Ana Hajnal iz Rochea za EMBA program i Mario Bobetić iz Ericssona Nikole Tesle za MBA program.

Executive MBA program
U natjecanju za Executive MBA program, namijenjen visokom i srednjem menadžmentu, najboljima su se pokazali članovi jednog tima, pa ih je tako među šestero dobitnika čak četvero. Upravo to pokazuje koliko je za pokazivanje vlastitih sposobnosti važna suradnja s drugima. Među dobitnicima polovičnih stipendija za EMBA program, zanimljivo, prevladavale su dame unatoč tomu što među menadžerima prevladavaju muškarci.

Tako su snagu "slabijeg" spola pokazale Helena Schmidt, menadžerica u Deloitte savjetodavnim uslugama, Koraljka Koncul, direktorica Marketinga u Atlantic grupi, i Sanja Kopajtić, poslovna konzultantica u SAP-u. Muške boje branili su Bojan Hadžisejdić, menadžer poslovnog razvoja u Microsoftu, i Hrvoje Novosel, član Uprave za financije u Tehnomobilu.

Najviše sreće pratilo je ipak drugog financijskog menadžera, odnosno menadžericu - Anu Hajnal iz Rochea, koja kaže da je za stipendijski program čula još kad se održao prvi put. Već joj je onda bio vrlo zanimljiv i izazovan. "Moram priznati da onda još nisam imala hrabrosti prijaviti se jer nisam vjerovala da su moje kvalitete primjerene takvoj uvaženoj ustanovi. Ove sam se godine konačno odlučila jer osjećam da mi to treba", objasnila je Hajnal, uzbuđena zbog pozitivnog rezultata.

"Nisam od onih koji uveličavaju svoje uspjehe, pa sam stoga razmišljala o tome samo kao o još jednom koraku ka svom cilju, ali onda su mi se počeli javljati kolege koji su bili u ‘utrci’ i shvatila koliko su oni to željeli i da su se stvarno svojski borili da nagradu i osvoje", dodala je.

Mlađi menadžeri na MBA-u
U drugoj skupini stipendista, onih koji su se natjecali za MBA stipendije, namijenjene nižim i srednjim menadžerima s manje iskustva, više su se iskazali muški sudionici. Među stipendisticama našle su se dvije dame: Dunja Perković, junior brend menadžerica u Philip Morrisu Zagreb, i Iva Penavić, senior medical representative iz Rochea.

Ostali su dobitnici David Labinjan, relationship menadžer u Zagrebačkoj banci, Mario Germ, prodajni menadžer u Centrus Timu, i Nino Beneta, marketinški menadžer u Zagrebačkoj pivovari. Zanimljivo, najviše sreće imao je Mario Bobetić, menadžer projekata za korisnike u Ericssonu Rumunjska, koji je za svoju sreću čuo naknadno jer je za vrijeme izvlačenja već bio u Rumunjskoj.

"Doznavši za stipendijski program COTRUGLI Business School izazov je bio neodoljiv, pogotovo jer mi uspjeh omogućuje školovanje na vrhunskoj razini. Stipendijsko finale bilo je neponovljivo iskustvo. Svaka čast Cotruglijevu timu na organizaciji, uistinu je bio izazov i čast natjecati se s tako kvalitetnim kandidatima", rekao je Bobetić i dodao da je siguran kako će mu pohađanje MBA programa pružiti znanje i vještine da se uhvati ukoštac s poslovnim izazovima, omogućiti mu daljnje uspjehe i poboljšati odnose s klijentima.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.