Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Omega software generalni sponzor na 16. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi

Na ovom natjecanju učenici se natječu u rješavanju problemskih zadataka uporabom računalnih programskih jezika.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatske zajednice tehničke kulture, održana je 16. hrvatska informatička olimpijada čiji je generalni sponzor bila Omega software.

Na ovom najprestižnijem natjecanju mladih informatičara u Hrvatskoj, okupljaju se osnovnoškolski i srednjoškolski talenti koji se natječu u rješavanju problemskih zadataka uporabom računalnih programskih jezika.

"Slobodno se može reći kako oni čine budućnost IT industrije, stoga je vrlo bitno nagraditi ih i motivirati za daljnji napredak", izjavio je Bojan Antolović, Voditelj odjela razvoja u Omegi software i stručni suradnik Hrvatskog saveza informatičara, koji je u svojim srednjoškolskim danima također sudjelovao na olimpijadi i osvojio nekoliko medalja.

Pored Bojana, Omega software je u svojem timu imala još nekoliko osvajača medalja informatičkih olimpijada. Saša Stublić, direktor tvrtke, također je u svojim srednjoškolskim danima sudjelovao na više informatičkih olimpijada, te se 1993. plasirao na međunarodnu informatičku olimpijadu, na kojoj je osvojio prvu brončanu medalju za Hrvatsku.

"Ulaganje u talent takvih mladih ljudi vraća se društvu mnogostruko kroz njihov kasniji rad. Lijepo je biti u poziciji da takvom cilju možemo malo pomoći", komentirao je Saša Stublić. (T. B.)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.