Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Direktor Facebooka najutjecajniji na svijetu

Zuckerberg je najutjecajnija osoba informacijskog doba po izboru Vanity Faira.

U ovogodišnjem izboru 100 najutjecajnijih ljudi informacijskog doba magazina Vanity Fair prvo je mjesto zauzeo Mark Zuckerberg, prenosi Business.hr.

Zuckerberg je osnivač i glavni izvršni direktor Facebooka, društvene mreže s više od pola milijarde korisnika čiji bi prihodi ove godine mogli iznositi dvije milijarde dolara. Iza njega je ostao Steve Jobs iz Applea, za kojeg Vanity Fair kaže da je "spasio glazbenu industriju i osvojio tržište pametnih telefona".

Prošlogodišnjem pobjedniku izbora, glavnom izvršnom direktoru Goldman Sachsa Lloydu "bankari rade Božji posao" Blankfeinu, sigurno nije draga činjenica da je ove godine zauzeo posljednje mjesto na listi, na što je utjecao javni bijes usmjeren na banku kojoj je na čelu.

Goldmanovi problemi utjecali su i na status Warrena Buffetta, koji je pao s 4. na 11. mjesto i to zbog strastvenog branjenja Goldmana. (A. P.)

Izvor:

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.