Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Brokeri u Hong Kongu žele zadržati dvosatni ručak

Anketa provedena među zaposlenicima 700 brokerskih kuća pokazala je da se njih 70 posto protivi prijedlogu skraćivanja pauze.

Prijedlog uprave burze u Hong Kongu, druge po snazi na azijskom financijskom tržištu, o skraćivanju pauze s dosadašnjih dva sata na jedan potaknuo je oštre prosvjede financijskih mešetara koji strahuju da više neće moći u miru ručati sa svojim klijentima.

Burza u Hong kongu planira radno vrijeme skratiti za sat vremena – preciznije, uvesti jednosatnu pauzu u podne umjesto dosadašnje dvosatne, što je čini najduljom pauzom za ručak u odnosu na dvadeset glavnih burzi na svijetu.

Uprava burze u Hong Kongu želi uskladiti radno vrijeme s radnim vremenima ostalih azijskih tržišta, ali anketa provedena među zaposlenicima 700 brokerskih kuća u Hong Kongu pokazala je da ih se čak 70 posto protivi tom prijedlogu.

Charles Li, direktor burze u Hong Kongu, smatra kako je ključno produljiti vrijeme rada burze ako Hong Kong želi postati glavni centar financijskih transakcija. (T. B.)

Izvor: BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.