Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Koliko je novca potrebno da bi se osjećali bogati?

Što su veći prihodi, više je novca potrebno za osjećaj bogatstva, smatra profesor Joel Slemrod sa Sveučilišta u Michiganu.

Sve je teže definirati koliko je novca potrebno da biste se osjećali bogatima. Amerikanci vjeruju da su 122.000 dolara godišnje dovoljno za bogatstvo, a profesor Joel Slemrod s Michiganskog sveučilišta smatra da što su veći prihodi, više je novca potrebno da biste se osjećali bogatima, piše LA Times, a prenosi Businesss.hr.

"Ni sociologija ni ekonomija ne mogu definirati koliki su prihodi potrebni da bismo bili imućni", izjavio je Slemrod. Bračni par Metz iz New Yorka, na primjer, zarađuje 310.000 dolara godišnje i naziva se srednjom klasom, te smatra da se u New Yorku samo milijunaši osjećaju bogatima.

Zapravo, samo 2,5 posto američkih parova zarađuje više od 250.000 dolara godišnje i upravo su oni ti za koje vlada smatra kako su dovoljno bogati da plaćaju veće poreze. (T. B.)

Izvor: Business.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.