Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zamrzio spam i zarađuje borbom protiv njega

Daniel Balsam ime je čovjekaiz San Francisca koji je prije osam godina dao otkaz u reklamnoj agenciji, pokrenuo web stranicu Danhatesspam.com ('Dan mrzi spam') i upisao pravni fakultet, a sve kako bi se borio protiv spamova koji pune njegov elektronski poštanski sandučić reklamama za jeftinije lijekove, seksualne usluge i 'nevjerojatna' putovanja.

Čak 90 posto korisnika e-mail računa svaki dan prima oko 200 milijardi neželjenih junk mailova, što je Balsamu dosada donijelo milijun dolara na sudskim presudama i nagodbama, javlja Business.hr

On uglavnom tuži tvrtke koje su prekršile kalifornijski zakon protiv spama, a većina ih pristaje na nagodbu kako bi izbjegle sud. U posljednjoj je tužbi protiv tvrtke koja vodi stranicu za odrasle zaradio 4.000 dolara, što je dobra dobit u poslu koji je nastao iz hobija. (T. B.)

Izvor: Business.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.