Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Vlasnik tvrtke zaposlenicima dijeli stanove, kredite i aute

Slobodan Janjušević omiljena je osoba među svojim zaposlenicima, koji u njemu vide drugog oca. On tvrdi kako mu je bitnije osigurati normalan život svojim radnicima, nego nasljedstvo još nerođenim potomcima.

Beogradski poduzetnik Slobodan Janjušević mirno spava. Tvrtka mu dobro posluje, radnici su zadovoljni, a on je omiljena osoba u tvornici "Kirka Suri".

Do sada je svojim zaposlenicima dao 15 beskamatnih kredita na ukupno sto godina, kupio im desetak stanova, te financirao kupovinu zemljišta i izgradnju 35 kuća. U tvornici sa 120 radnika Janjušević proizvodi kotlovska postrojenja, a nedavno ih je počeo plasirati i na svjetsko tržište. Živi s suprugom, a ima dvije odrasle kćeri i unuke, javlja Javno.hr.

"Moja tvrtka je moja obitelj. Moji radnici su moja djeca. Zar bih mogao zbrinjavati neke daleke, još nerođene potomke, gomilati bogatstvo i nemilice ga razbacivati, a da istovremeno gledam kako njihova djeca gladuju? Prije bih se ubio kada bih, recimo, spiskao milijune eura na neku luksuznu jahtu, a da prethodno nisam riješio njihove egzistencijalne probleme", kaže Janjušević za beogradski Press, prenosi Javno.hr.

Njegovi radnici tvrde da imaju najboljeg gazdu. "I radimo za sebe! Među prvima sam dobio besplatno zemljište za izgradnju kuće i svu pomoć pri izgradnji. A najljepši je osjećaj kada znate da niste sami, da iza sebe imate veliku obitelj koja vas nikada neće ostaviti na cjedilu. A kada su drugi prema vama takvi, ne čudi zadovoljstvo koje i sami imate kada ste u prilici da pomognete nekom drugom", objašnjava Dubravko Pašić, elektrozavarivač, koji je u "Kirka Suriju" od osnivanja.

Drugi pričaju da nema kuće u kojoj Janjušević nije bio, te da sudjeluje u rješavanju svih obiteljskih problema. Osim kuća i stanova, Janjušević voli dijeliti i vozila. Čak četvrtina zaposlenih ima službene automobile.

"Da se razumijemo: niti su meni svrake popile mozak, niti imam para za razbacivanje. Jednostavno, važna mi je produktivnost, iskrenost i povjerenje, jer bez toga nema rezultata. Zadovoljan čovek bolje radi, ulaže više napora, nije odsutan i trudi se da da sve od sebe. Ako će na posao doći brže i ako će za rad biti spremniji, logično je što ću mu za to osiguratii automobil. S druge strane, koliko god da je novac važan, meni nikada nije bio na prvom mjestu. Teško onom kome su pare jedina svrha života", zaključuje Janjušević.

Izvori: Javno.hr, Press Online

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.