Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Odbijenica nakon natječaja za posao – boli

Bol koju osjećate kada vas netko odbije na razgovoru za posao doista je stvarna, otkrili su znanstvenici.

Pojedini dijelovi mozga koji reagiraju na tjelesnu bol preklapaju se s onima koji reagiraju na socijalno odbijanje, pokazala je nova studija, koja je u istraživanju koristila slike mozga ljudi koji su upravo prolazili kroz ljubavne prekide, javlja Business.hr.

Kako na odbijanja u ljubavi, mozak reagira i na ona druga odbijanja, pa tako bol osjećamo i kada nas nesuđeni poslodavac otpravi kući sa: "Na žalost tražimo drugačije zaposlenike". Profesor psihologije sa Sveučilišta u Michiganu Ethan Kross izjavio je kako je istraživanje dalo novo značenje ideji da odbijanje "boli", što se do sada koristilo samo kao metafora.

Koautor studije Edward Smith, inače profesor na Sveučilištu Columbia, objasnio je kako psihološki i društveni događaji mogu utjecati na dijelove mozga za koje su znanstvenici dosad mislili da percipiraju samo fizičku bol. (T. B.)

Izvor: Business.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.