Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Vrijeme je za proljetno čišćenje životopisa

Prije nego što se prihvatite čišćenja svog doma, uhvatite se životopisa i olovke.

Proljeće je u zraku. Dio je to godine kada pobrišete zimsku prašinu i pustite sunce u svoj dom. Ali prije nego što se prihvatite čišćenja svog doma, uhvatite se životopisa i olovke. Prvi projekt čišćenja ove godine trebao bi biti vaš životopis.

Izgled
Tko god kaže da izgled nije važan, nije tražio posao niti jedan dan, pogotovo u posljednje vrijeme. Na današnjem tržištu rada trebate iskoristiti svaku moguću prednost koju imate. Stoga 'ispolirajte' svoj životopis. Budite odvažni. Neka vaša postignuća budu otisnuta 'masnim' slovima. Ako želite dospjeti do razgovora za posao i izgled se računa.

Facelifting
Izgleda li vaš životopis staro i podbuhlo? Je li se s vremenom proširio na dvije ili tri stranice? Da li još uvijek prvo navodite prvi posao nakon završetka školovanja? Obavite facelifting na svom životopisu i sažmite ga. 'Skinite' nekoliko godina sa svog životopisa ograničavajući svoju radnu povijest na prošlih 10 godina. Sumirajte svoja ostala iskustva u jednom općenitom odlomku. Takav životopis bi vam trebao otvoriti više vrata.

Suvremena terminologija
Da li se vaš životopis još uvijek referira na projektni plan koji ste pripremili osamdesetih godina prošlog stoljeća? Pojavljuju li se u njemu zastarjeli termini? Terminologija se mijenja iz godine u godinu, pa u životopisu koristite suvremene termine.

Ako sa svog životopisa obrišete prašinu svake, ili svake druge godine, možete izbjeći neugodan i mukotrpan zadatak prepravljanja i obnavljanja životopisa u cijelosti. Stoga krenite s proljetnim čišćenjem životopisa. (T. B.)

Izvor: Monster.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.