Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Najstresniji poslovi pilota i medijskih profesionalaca

Rad u medijskoj industriji sa sobom nosi najveći pritisak, jer su čak četiri od deset najstresnijih poslova povezani s medijima.

Američki piloti i oni koji rade u i s medijima imaju najstresnije poslove, dok oni koji rade u zdravstvu na poslu osjećaju najmanji pritisak, pokazalo je istraživanje CareerCast.com-a u kojem je u obzir uzeto 200 zanimanja. Odmah iza pilota nalaze se menadžeri u području odnosa s javnošću. Štoviše, rad u medijskoj industriji sa sobom nosi najveći pritisak, jer su čak četiri od deset najstresnijih poslova povezani s medijima.

Fotoreporteri su na četvrtom mjestu, TV izvjestitelji na petom, a menadžeri u oglašavanju na šestom. Treće mjesto zauzeli su viši menadžeri u korporacijama. "Poslovi u komunikacijama sa sobom nose veliki pritisak jer menadžeri u odnosima s javnošću često moraju rješavati krizne situacije, a fotoreporteri često rade u opasnim okruženjima", kaže Tony Lee, voditelj CareerCast.com.

Više od polovice među 10 najmanje stresnih poslova je vezano je uz zdravstvo, a najmanje stresan je posao audiologa, koji liječe poremećaje sluha. Slijede nutricionisti, zubarski tehničari, govorni patolozi, dok radni terapeuti i kiropraktičari zauzimaju deveto i deseto mjesto na ljestvici najmanje stresnih poslova.

"Zanimanja s najmanje stresa uobičajeno nose malo opasnosti i imaju minimalne fizičke zahtjeve. Oni koji traže 'opušteni' posao i visoku kvalitetu života, trebali bi se usredotočiti na poslove koji imaju kraće radno vrijeme, nizak pritisak i malu konkurenciju", napominje Lee.

Poslovi s najmanje stresa:
1. Audiolog
2. Nutricionist
3. Inženjer informatike
4. Programer
6. Zubni tehničar
7. Filozof
8. Matematičar
9. Radni terapeut
10. Kiropraktičar

Poslovi s najviše stresa:
1. Pilot
2. Menadžer u odnosima s javnošću
3. Viši menadžer u korporaciji
4. Fotoreporter
5. TV izvjestitelj
6. Menadžer u oglašavanju
7. Arhitekt
8. Burzovni broker
9. Tehničar hitne pomoći
10. Agent za prodaju nekretnina

(T. B.)

Izvor: humanresourcesonline.net

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.