Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Uračunava li se bolovanje zbog ozljede na radu u otkazni rok?

Zaposlen sam u tvrtki od svibnja 1999. godine. Prošle godine doživio sam nezgodu na poslu greškom poslodavca, zbog koje se još uvijek liječim. Krajem srpnja ove godine uručen mi je otkaz kao tehnološkom višku, s dva mjeseca otkaznog roka. Unutar tog roka bio sam tri tjedna na bolovanju vezanom za ozljedu na poslu. Uračunava li se to bolovanje u otkazni rok? Budući da bih trebao prestati raditi krajem ovog mjeseca, molim Vas, ukoliko ste u mogućnosti, da mi što hitnije odgovorite.

Prema članku 118. Zakona o radu, otkazni rok ne teče za vrijeme bolovanja. Dakle, za toliko Vam se otkazni rok produžava, što znači da trebate prestati raditi tri tjedna kasnije.

Također valja znati da Vam poslodavac uopće ne može dati otkaz za vrijeme dok ste bili na bolovanju zbog ozljede na radu. Dakle, poslodavac bi Vam takav otkaz mogao dati tek nakon povrata s bolovanja. Na ovo Vam skrećem pažnju jer iz pitanja nije jasno jeste li ili niste bili na bolovanju u trenutku uručenja otkaza.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.