Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Prostitutke u Bonnu plaćat će porez putem automata

Odzvonilo je „kraljicama noći“ u Njemačkoj koje do sad nisu plaćale porez za obavljanje prostitucije na ulici. Gradske vlasti u Bonnu postavile su automat za naplatu poreza od čega očekuju 200 tisuća eura zarade samo ove godine.

Prostitutke u Bonnu plaćat će porez putem automata

Njemački grad Bonn postavio je automat za naplatu poreza prostitutkama što rade na gradskim ulicama i to po tarifi od šest eura za noć.

Tko ne plati, dobit će globu ili čak zabranu rada, a na prvome pražnjenju automata iz njega su izvađena 264 eura. Prostitutke u drugim gradovima već se oporezuju, ali Bonn je prvi grad koji ima automat za naplatu, rekla je gradska glasnogovornica Isabelle Klotz.

 No aktivist koji se bori za prava prostitutki kaže kako je riječ o dvostrukom oporezivanju. Prostitutke moraju platiti fiksnu tarifu bez obzira na zaradu. Pretpostavlja se da je u Bonnu oko dvjesto prostitutka, a Isabelle Klotz, glasnogovornica grada, očekuje 200 tisuća eura na godinu od "uličnog poreza".

- Žene koje rade u bordelima također plaćaju porez, ali dosad je na to bilo teško natjerati žene koje rade na ulicama. Zahvaljujući ovoj novoj metodi sada ćemo ih moći pošteno oporezivati, kaže Klotz.

Mašina koja izgleda kao običan parkirni automat postavljena je u industrijskoj zoni blizu središta grada, na području na koje zalaze prostitutke i njihovi klijenti. (M.D.)

Izvor: Metro portal

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.