Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ako neće nezaposleni, radit će zatvorenici

Umjesto nezaposlenih koji ne žele raditi za male nadnice, vlasnik vinograda u Šibeniku sjetio se zatvorenika. Veoma je zadovoljan njihovim radom i angažira ih već drugu godinu za redom.

Ako neće nezaposleni, radit će zatvorenici

Umjesto čekanja nezaposlenih, u šibenskoj tvrtki "San" odlučili su angažirati radišne sezonce koji ne prave nikakve probleme jer im je odlazak na berbu jedini plaćeni izlazak iz zatvora, piše Jadranka Klisović u Vjesniku.

- Imam 12 svojih radnika, ali u vrijeme berbe nedostaje mi još ljudi pa sam se sjetio zatvorenika s kojima sam iznimno zadovoljan, kaže vlasnik Zdravko Kursan koji zatvorenicima isplaćuje 16 kuna po satu.

Uz njih u vinograde dolaze i zatvorski čuvari, a Kursan im samo odredi vinograd u kojem će raditi. Nakon što završe s poslom u vinogradima, čeka ih novi zadatak – branje maslina.

Budući da radni angažman povoljno utječe na zatvorenike, Uprava potiče takvu suradnju, a zatvorenici su uglavnom zainteresirani.  Najtraženiji su poslovi u obradi metala i drva, poljoprivredi, izradi betonske galanterije, a rado se prihvaćaju i pomoćnih poslova u zatvoru.

Izvor: Vjesnik

 

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.