Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Uredski bonton: kako to radi Microsoft

Nije poželjno glasno razgovarati s kolegama, nositi parfeme i hranu sa snažnim mirisima, a više od svega, cijeni se timski rad. No, zaposlenici koji kasno dođu na posao, nemaju gdje sjesti.

Uredski bonton: kako to radi Microsoft

Novi Microsoftov hi-tech-ured u Zagrebu složen je tako da onaj tko prvi dođe na posao ima mjesto na kojem će sjediti, jer je broj stolaca manji od broja zaposlenih - kojih je 49 - a može birati i parkirališno mjesto, kojih nikad nema dovoljno.

No, ako već nema sjedeće mjesto da bi se na miru pročitale novine ili barem pogledala e-pošta, može se opustiti uz stolni nogomet, virtualni tenis i druge zabavne sadržaje koji potiču kreativnost i timski rad.

Korporacijska pravila igre nisu obavezna, ali su poželjna. Microsoft tako očekuje da u zajedničkom radnom prostoru, ako već niste u posebnoj sobi za sastanke, koristite posebne uređaje (Lync-komunikatore) ili e-poštu za komunikaciju s kolegama da vaš međusobni razgovor ne bi remetio druge u poslu.

Nadalje, jedna od najvećih korporacija na svijetu očekuje od svojih zaposlenih da ne dolaze na posao namirisani jakim mirisima, a nije poželjno ni donošenje hrane. Uz to, čista kuhinja je, kažu, dobar znak kolegijalnosti, a ako se već koristi zajednički hladnjak, treba pripaziti da to ne bude s previše hrane, koju, naravno, treba i ukloniti ako joj istekne rok.

Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatske, kaže da se onaj tko nije timski igrač više ne može nositi sa suvremenim izazovima u softverskoj industriji. Solo-igrači, ma kako bili genijalni, više ne prolaze, jer su poslovni procesi sve složeniji, a zahtjevi korisnika u prvom planu. (M.D.)

      Izvor: Vjesnik

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.