Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Deset znakova da ćete dobiti posao

Čestitamo! Nakon silnih zamolbi, došli ste do intervjua. Prepoznajte deset znakova kojima ispitivač otkriva da ozbiljno razmatra vaše zaposlenje.

Deset znakova da ćete dobiti posao

Ponekad ste gotovo sigurni da više nećete kročiti kroz ta vrata nakon što izađete s intervjua. U drugim sretnijim prigodama gotovo ste sigurni da ćete dobiti posao. Iako vam to ništa ne može garantirati, obratite pažnju na deset znakova kojima ispitivač pokazuje da mu niste samo broj.

Razgovor o konkretnim detaljima za budućnost

Ako vam govore o poslovnim planovima, možda ste ušli u krug najboljih kandidata. Posebice ako spominju konkretne datume. Naravno, postoje i nemarni ispitivači koje takve detalje zaboravljaju.

Pitaju vas za vaš raspored

Ako ste čuli pitanja kao „Imate li neke planove za budućnost?“ ili ispitivača zanima jeste li dobili još neke ponude, to je dobar znak da vas drži u vidu za daljnju suradnju.

Pokušava vam prodati kompaniju

Kad provedete dulje vrijeme u razgovoru slušajući o prednostima rada u njihovoj kompaniji, mogućnostima napredovanja ili korporacijskoj kulturi, možda vam žele pokazati da su zainteresirani i čekaju vašu reakciju.

Ne govori o drugim kandidatima

Ako nekoliko puta ponove kako imaju dosta dobrih kandidata ili kako je konkurencija velika, možda vam se pokušava reći da ne računate na posao, no nekad je to znak kojim vam žele pokazati kako trebate cijeniti ako vas odaberu.

Ispitivač izgleda zainteresirano

Svaka druga opcija osim ove nije dobra. Ako ispitivač počne zijevati, hitno izvucite dodatne adute iz rukava.

Detaljno odgovara na sva vaša pitanja

Ako je poslodavac zainteresiran za kandidata, intervju može potrajati. Ispitivač će nastojati otkloniti sve sumnje i nejasnoće prije negoli vas zaposli i cijenit će vašu zainteresiranost. Postavite prava pitanja i pažljivo slušajte odgovore.

Intervju je potrajao više od uobičajenog

Ako kandidat nema budućnost u kompaniji, nije potrebno trošiti vrijeme na njega. Dugačak intervju pokazuje upravo suprotno i poslodavac vas razmatra za ozbiljniju opciju.

Pokazuje vam urede, upoznaje s drugima ili sugerira buduće kontakte

Situacija je gotovo sigurno pozitivna ako ispitivač odvaja vrijeme za dodatno upoznavanje, inače ne bi gubio vrijeme.

Dobiti ste izravan pozitivan odgovor

Ponekad ispitivači iskreno kažu kako su zainteresirani za vas. Ako kaže „Tražimo baš takvu osobu“  ili „Zabrinjava me to što nemate dovoljno iskustva u … području“, potrudite se da mu dokažete svoju pravu vrijednost.

Kontaktirali su ljude koje ste naveli za preporuku

Slučajno ste se susreli s bivšim poslodavcem i kolegom koji vam je rekao da su ga nazvali za preporuku? Provjera preporuka zahtijeva dodatan trud i vrijeme koje ne ulažu u svakog kandidata: možda ste baš vi njihov odabir.

Izvor: Business Insider

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.