Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ključnarazlika – za raznolikost zaposlenika

Ako ponosno zapošljavate osobe s invaliditetom i/ili potičete dobne, spolne i etničke raznolikosti u tvrtki, prijavite se na natječaj za Nagradu "ključnarazlika – za raznolikost u upravljanju ljudskim potencijalima". Rok za prijavu istječe 4. studenog.

Ključnarazlika – za raznolikost zaposlenika

Razlika otvara priliku - i za pojedinca i za poslodavca, a često nije osviještena u poslovanju. Upravo zato, Nagrada ključnarazlika ima za cilj prepoznati, istaknuti i nagraditi poslodavce s pozitivnim praksama poštivanja raznolikosti u ljudskim potencijalima u nekoj tvrtki.

Ako ste u zapošljavanje ili konkretan proces uključili osobe s invaliditetom, poštujete spolne i dobne razlike, možda ste poslodavac koji zaslužuje nagradu za razliku u poslovanju. Više o samom projektu te o Nagradi pročitajte ovdje (pdf).

Pozivamo poslodavce da ispune upitnik kojim će provjeriti prisustvo različitosti u svojoj organizaciji kao i usporedbu sa svjetskim trendovima. Iskoristite upitnik kako biste i sami uvidjeli koliko je ljudsko pravo na rad poštivano u Vašoj organizaciji i potvrdite namjeru i želju za odgovornim poslovanjem.

Poslodavci se mogu prijaviti za Nagradu online, a prijavni obrazac se sastoji od općeg i specifičnog dijela. Upute za prijavitelje nalaze se ovdje (pdf).

Opći dio je obavezan za sve poslodavce te on uključuje pitanja koja se odnose na uključivanje raznolikosti općenito (odgovara na pitanje koliko je uopće raznolika radna snaga poslodavca ); poštivanje ljudskih prava u radnom okruženju (zaštita od diskriminacije i sl.); kvalitetno upravljanje poslovnim rezultatima i brigom o ljudima/zaposlenicima (definirani procesi zapošljavanja, razvoja zaposlenika i sl.).

Specifičan dio ispunjava se obzirom na kategoriju Nagrade za koju se poslodavac prijavljuje te se pitanja odnose na tu specifičnu skupinu (poseban su pitanja koja se odnose na uključivanje ili osoba s invaliditetom ili poticanja ravnopravnosti spolova ili poticanja dobne ravnopravnosti).

Rok za prijavu ističe 4. studeni ove godine, a evaluacijski odbor čine partneri projekta.

Prijavnica:

Dodjela nagrada će se održati u prosincu te će to biti prvi put da su dodijeljene Nagrade "ključnarazlika".

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na mail: lana.nacinovic@irtr.hr ili putem telefona na 01/ 6065 254.  

Nositelj projekta je Ured za ljudska prava Vlade RH, partneri su Udruga za pomoć i edukaciju žrtava Mobbing i Institut za razvoj tržišta rada.

 

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.