Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Bogatije zemlje daleko veći pesimisti od siromašnih

Što veća kriza i bogatstvo, veći je i pesimizam, pokazali su rezultati istraživanja u 25 zemalja svijeta. Ako želite biti sretniji, odite u Nigeriju, Keniju ili Egipat, a izbjegavajte najrazvijenije zemlje.

Bogatije zemlje daleko veći pesimisti od siromašnih

Velika Britanija, Japan ili Francuska nisu zemlje sretnih ljudi, sudeći po istraživanju koje je proveo Globescan u 25 zemalja svijeta na više od 25 tisuća ljudi. Unatoč iznimkama zbog ratova, rastuće ekonomije ili drugih nepoznatih razloga, generalno je sreća poznatiji pojam u nerazvijenim zemljama negoli u onima koje spadaju u G8.

Izuzetak je Njemačka gdje trećina stanovništva očekuje dobra vremena, no Njemačka je poznata kao zemlja koja održava većinu ostalih i posljednja će propasti u krizi, a na drugoj strani spektra Pakistan koji također grca u krizi, barem onoj moralnoj.

Neke od razvijenijih afričkih zemalja, no miljama daleko po ekonomskom razvitku od G8 zato pršte optimizmom:  tri od četiri Nigerijca očekuju bolja vremena. Sličan rezultat postignut je u Egiptu i Keniji.

Osim ekonomije, optimizmu je sigurno pogodovalo i lijepo vrijeme uz brojne sunčane dane u godini. (M.D.)

Izvor: BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.