Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Sve 'divote' konobarskog posla

Kad radite s ljudima u kafiću ili restoranu, doista imate prilike upoznati čudnu ljudsku prirodu. Donosimo vam listu upita mušterija koji konobare bacaju u očaj, no ako ste i sami konobarili, sigurno imate vlastitih primjera.

Sve 'divote' konobarskog posla

Američki forum Reddit zatrpan je frustracijama bivših i sadašnjih konobara koji su svoj kruh ponekad morali zaraditi velikom dozom strpljenja i ljubaznosti prema nepoznatoj osobi koju bi najradije izbacili kroz vrata.

Tako je jedna od najčešćih frustracija kad mušterija uporno pita za hranu ili piće koje uopće ne postoji u ponudi. U restoranu koji nije primorski, čovjek je pitao da mu ispeku ribu. Tek ulovljenu, stavljenu u led i spremnu za pećnicu, a nalazila se u njegovim rukama. Druga mušterija tražila je omlet i još 30 minuta čekala da se to uvede u ponudu gledajući konobaricu molećivim, pa prijetećim pogledom.

Druga je frustracija kad se konobar potrudi oko najboljeg koktela ili sendviča na svijetu, a onda vas traže da ponovite postupak ili nestanu bez plaćanja. Tako je jedna žena u sendvič  baru tražila da sve bude sterilno čisto, nož, vilica, toster, ali kad je prodavačica stavila sendvič  na pult (na pladnju),  žena se zgrozila i zatražila novi.  Druga je naručila najkompliciraniji sendvič ikad, a na kraju ga nije mogla platiti jer joj je kartica poništena.

Većini je konobara poznat slučaj „zaboravio sam platiti“. Gosti iskorite gužvu, uzmu svoje piće ili obrok i nastoje nestati. Pritom zaboravljaju da njihov zaostali ceh uglavnom plaćaju konobari iz vlastitog džepa. U sličnu situaciju spada uzimanje čaša i ostalog pribora iz objekta za nastavak upotrebe kod kuće.

Ponekad ljudi jednostavno imaju prohtjeve kojima se, doduše, može udovoljiti, ali oduzimaju dragocjeno vrijeme i mogu rezultirati ozljedama. Tako je jedna mušterija zatražila da joj zagriju mlijeko na 200 Celzijevih stupnjeva zbog čega se konobarica opekla. Zadovoljna svojim vrućim mlijekom žena se vratila po novu porciju, no ovog puta nije je dobila.

Ponekad takvi čudni zahtjevi urode plodom zbog iznimnog zadovoljstva gosta kojem je ispunjena želja. Iako izgleda kao komad ugljena, prepečeno meso može ispasti baš ono što je gost htio, a pileća juha bez piletine pojede se u slast nakon što je konobar pet minuta micao sve komadiće mesa iz juhe.

Možda najveće frustracije izazivaju poremećeni zahtjevi gostiju koji jednostavno ne mogu izraziti svoje želje na normalan način ili samo žele naživcirati konobaricu. Mislimo na one situacije kad netko viče „Led!“ na jačini od 130 decibela i upire u svoju čašu iako se konobar nalazi metar od njega i nije gluhonijem. A kad konobar donese led, mušterija ponovno zatraži led, ovog puta jednu kani (M.D.)

Izvor:  Reddit

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.