Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Obojite se u pravu boju na razgovoru za posao

Plava, siva i bijela sigurna su zona, dok crvenu birate za dramatičan dojam, a crnu za autoritet. Boje govore u vaše ime bez obzira na vaše želje stoga pažljivo birajte.

Obojite se u pravu boju na razgovoru za posao

Većina naše komunikacije teče neverbalnim putem (ovisno o istraživanju 85 do 90%). Važno je što ćete reći, ali još je važnije koji dojam odašiljete dok govorite.

Gladsy Stone i Fred Whelan, savjetnici za poslovnu komunikaciju daju konačni sud o bojama koje nosite na razgovoru za posao, a na vama je da presudite koja vam najbolje odgovara.

Ne možete pogriješiti s tamnijim bojama plavog spektra. Općenito, plava odaje smirenost, povjerenje, pouzdanost, iskrenost. Ukoliko želite ostaviti takav dojam bez pretjeranog privlačenja pažnje na izgled, odaberite plavu.

Nakon plave, siva je druga najčešće nošena boja na intervjuima. Kao i tamnija plava, ne privlači preveliku pozornost stoga će se vaš sugovornik moći lakše usredotočiti na ono što govorite.  Svjetlija siva boja pokazuje da ste sofisticirani što iskoristite kao svoju prednost.

Crna boja nije preporučljiva kao dominantna boja u  vašem outfitu, no s njom ćete ostaviti dramatičniji efekt negoli s plavom i sivom. Jednostavno, ako želite ostaviti dojam autoriteta, odaberite dobru crnu nijansu, no probajte je kombinirati s drugim bojama, posebice ako imate tamnu kosu.

Crvena je najmoćnija boja spektra i rijetko će se tko odvažiti doći na razgovor za posao u isključivo crvenoj kombinaciji. No divno je pokazati crvenu ogrlicu, šal, detalj na cipelama i uskladiti to s ostalim bojama i šminkom. Crvena odaje energiju, strast, želju, moć i agresiju – pažljivo je dozirajte da ne uznemirite svog poslodavca kojem će pogled sigurno skretati na vašu crvenu kombinaciju ili detalje.

Bijelo odaje sigurnost, jednostavnost, dobrotu, a najčešći odabir za intervju upravo su bijele košulje, majice ili detalji. Ukoliko se pojavite skroz u bijelom u stilu ostarjelih holivudskih bogataša ili osamljene mladenke, postat ćete tema razgovora, no bijelo kombinirano sa šarenim , crnim, pastelnim, gotovo da nema boje uz koju ne možete nositi bijelo, dobar je izbor.

Izvor: Monster

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.