Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Infoarena: Uložite u ICT u 2012. godini

Konferencija ICT INVESTMENT ARENA 2011 pokazat će potencijal ulaganja u informatičko – telekomunikacijski sektor na primjeru deset vodećih kompanija. Konferencija je posebno namijenjena predstavnicima ICT-a u javnom i privatnom sektoru.

Infoarena: Uložite u ICT u 2012. godini

Mogućnosti ulaganja u informatičko-telekomunikacijski sektor iduće godine, poticaj  implementacije novih ICT proizvoda i usluga, ICT izvoz i inovativnost  ključne su teme velike regionalne konferencije u organizaciji Infoarena Grupe.

ICT INVESTMENT ARENA 2011 održat će se 8. 12. ove godine u hotelu The Regent Esplanade u Zagrebu. Na tom ekskluzivnom događanju koje planira postati tradicionalno prikazat će se planovi desetak vodećih kompanija iz privatnog i javnog sektora.

Ključna tema domaćeg ICT sektora

Odabrana skupina iskusnih stručnjaka i gospodarstvenika raspravljat će o ključnim problemima razvoja domaćeg ICT sektora: ulaganjima javnog i privatnog sektora u vlastitu ICT infrastrukturu, načinima financiranja, izvoza i poticanja ove važne gospodarske grane, a prilika je to i za međusobnu razmjenu mišljenja i iskustava svih zainteresiranih. 

Sudionici događaja moći će iz prve ruke, zahvaljujući kvalitetno odabranim temama,  sagledati gdje su njihove prilike za razvoj poslovanja i imati će mogućnost direktno dogovarati poslove s donositeljima poslovnih odluka.

Prezentatori će predstaviti planiranu visinu ulaganja, visinu ulaganja po zaposleniku i prihodu, postotak ulaganja u ICT u odnosu na cjelokupni godišnji investicijski ciklus, te dati smjernice ulaganja i omjere inhouse vs outsourcing, kao i niz ostalih korisnih informacija.

 Uz to, dat će se i razina ulaganja u hardver, softver, zaposlenike. Prezentatori će time dobiti mogućnost povećanja lista potencijalnih dobavljača,  dobiti informacije za efikasnije upravljanje investicijama i predstaviti se kao transparentne pravne osobe.

Direktor Calisto/Gartner o globalnim trendovima u ICT industriji 2012.

Cijelo događanje odvija se u vrijeme planiranja proračuni ulaganja za 2012. godinu kako bi se svi zainteresirani mogli aktivno uključiti. Sudionici će imati mogućnost svakom prezentatoru postavljati direktno ili anonimno pitanja.

O globalnim trendovima u ICT industriji u 2012. i slijedećim godinama pregled će dati Ivan Maglić direktor Calisto/Gartner koji će govoriti o investicijama javnog i privatnog sektora u implementaciju ICT-a kao preduvjeta poboljšanja efikasnosti i konkurentnosti u svakodnevnom poslovanju. Maglić će dati i osvrt na ulaganja privatnog sektora.

Prema Gartnerovim podacima najveći rast IT ulaganja u protekloj godini ostvaren je u segmentu zdravstva i zdravstvenih usluga s 5,8 posto, slijedila je potrošačka elektronika sa 4,2 posto, financijski i prehrambeni sektor s 3,8 posto. Po udjelu u ukupnom prihodu najveća ulaganja i dalje ima financijski sektor s 6 posto, slijedi segment internetskih usluga s 5,8 posto, obrazovni sektor s 4,7 posto, mediji s 4,5 posto, telekomunikacijski sektor s 3,9 posto.

Gdje ulažu vodeći poslodavci i hrvatska vlada

Novost događanja „ICT INVESTMENT ARENA 2011“ bit će prvi prikaz posebno provedenog istraživanja tvrtke IPSOS PULS o „Trendovima investicija u ICT u Hrvatskoj u 2012“.

Uz to, ICT ulaganja Agrokora i Konzuma predstavit će predsjednik Uprave Darko Knez. Agrokor je radi vlastite efikasnosti proveo konsolidaciju vlastitog informatičko-telekomunikacijskog sektora kroz tvrtku M Start i time stvorio snažnu ICT tvrtku.

Međutim, kako je domaći ICT sektor snažno orijentiran na ulaganja države i javnog sektora, više od 50 posto, posebno zanimljivo bit će i predavanje Tomislava Vračića, zamjenika državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku na temu ulaganja Republike Hrvatske u ICT u 2012. što bi svim okupljenim stručnjacima trebalo dati naznake što ih može očekivati u slijedećoj i narednim godinama.

Na kraju konferencije „ICT INVESTMENT ARENA 2011“ održat će se okrugli stol na temu „Ulaganja u ICT u 2012. i potencijali društva zasnovanog na novim tehnologijama”. Ukupan program možete pogledati ovdje.

Izvor: Infoarena

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.