Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Trebate HR stručnjaka?

Vaša tvrtka suočava se sa problemom koji ne znate riješiti sami – međuljudski odnosi sve su napetiji. Vrijeme je da potražite pomoć HR stručnjaka…

Trebate HR stručnjaka?

Neovisno o tome treba li Vam stručna pomoć u rješavanju poteškoća ili neki drugi oblik pomoći u razvoju ljudskih potencijala, HR stručnjak prava je adresa. U Hrvatskoj je ovo zanimanje relativno 'mlado' pa možda niste sigurni kakav bi trebao biti profil jednog HR profesionalca. Vodeći se ovim kriterijima, možete olakšati svoju odluku:

1) Pismena potvrda stručnosti

Ako planirate angažirati konzultanta za važne poslove, potražite stručnjaka s certifikatom. Jedino tada možete biti sigurni da je riječ o osobi koja ima svo potrebno znanje i vještine u području ljudskih resursa.

2) Kvalitetno radno iskustvo

Osim certifikata, dobro je da osoba ima respektabilno radno iskustvo, koje istovremeno pokazuje visoku razinu odgovornosti i autonomije u obavljanju prijašnjih poslova. Upravljanje ljudskim resursima najbolje se uči kroz praksu i timski rad.

3) Eksponiranost je prednost

Postoje HR stručnjaci koji su dali intervju za neki medij ili su na bilo koji drugi način poznati u (stručnoj) javnosti. Postoje HR stručnjaci koji su objavili značajne radove iz područja upravljanja ljudskim resursima ili objavljuju kolumne i savjete.

4) Specijalizirani stručnjak 

Upravljanje ljudskim resursima široko je područje, a Vama je možda potrebna pomoć u specifičnim poslovima ili projektima. Treba li Vam stručnjak koji ima veće iskustvo u području radnog prava ili politici upravljanja? Potražite stručnjaka koji je specijaliziran baš za ono što Vama treba.

5) Ispitajte preporuke

Ako ste zainteresirani za sasvim određenog HR stručnjaka (ili se dvoumite između nekoliko njih) raspitajte se o iskustvima bivših i sadašnjih klijenata, kojima je taj stručnjak pomogao u rješavanju problema koji je sličan Vašem. Kakve metode koristi, koliko mu je vremena trebalo da riješi njihove poteškoće i sl. (M.M.)

Izvor: Career online

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.