Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Poslovni bonton za uredske zabave

Kako se ponašati na uredskoj zabavi? Prestanite piti dok ste još trijezni i ne ogovarajte šefa! Opuštena atmosfera ne znači da trebate osloboditi svoje kočnice i započeti ples na stolu.

Poslovni bonton za uredske zabave

Sezona božićnih domjenaka i uredskih zabava polako se zahuktava. Nakon burne godine koju je obilježio nastavak krize, dio zaposlenih sretnika kraj godine slavi na poslovnim druženjima. Prilika je to za zbližavanje s kolegama u neformalnoj atmosferi, ali i neugodne situacije. Forbes i Profitiraj.hr donose pravila ponašanja na poslovnim druženjima.

Jedite prije domjenka

Iako će vjerojatno biti dovoljno hrane za vašu večeru, prežderavanje je Vaša privatna stvar koju vjerojatno ne bi trebali javno pokazati. Jedite u društvu i nemojte pretjerati.

Dođite na vrijeme

Početak zabave idealno je vrijeme za čavrljanje s šefovima u opuštenoj atmosferi prije nego što se tulum zahukta. Ukoliko inače kasnite, ovo Vam je prilika za popravni ispit.

Odmjereno popričajte sa svima

Sjedite li u kutu i komunicirate samo s ljudima s kojima svakodnevno radite, propuštate smisao zabave. Proširite vidike i predstavite se ljudima iz drugih odjela. Nikad ne znate tko Vam može pomoći u napredovanju.

Zadržite  kontrolu nad svojim ponašanjem

Ukoliko se poslužuje alkohol, popite piće ili dva, ali ne desetak. Iako vas razuzdano pijanstvo i plesanje na uredskom stolu neću nužno stajati posla, postoji mogućnost da postanete predmet uredskog izrugivanja. 

Izbjegavajte tračeve i pametovanje

Komentare koji bi o Vašim nadređenima ostavili loš dojam zadržite za sebe i nikako kolegama ne pričajte kako biste Vi kompaniju vodili puno uspješnije.

Suzdržite se od neprikladnih viceva

Iako party možda prolazi u prijateljskoj atmosferi, neki će ljudi ipak zapamtiti vaše neprimjerene komentare i stvoriti drugačiji dojam o Vama.

Ne upucavajte se kolegama

Uredska zabava nije disko klub. Čak i ako mislite kako se radi samo o nedužnom flertu, vaše koketiranje netko može protumačiti kao seksualno uznemiravanje.

Izvor: Profitiraj.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.