Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Novogodišnje (poslovne) odluke

Vratili ste se s godišnjeg odmora i vrijeme je da se ponovo uhvatite u koštac s poslovnom i privatnom svakodnevicom. Ovo je odlično vrijeme da donesete neke odluke kojih ćete se pridržavati u novoj godini.

Novogodišnje (poslovne) odluke

Novogodišnje odluke zvuče vam 'otrcano'? U tom slučaju, smatrate ovo mudrim poslovnim odlukama.

1) Neću odgovarati na mailove iste sekunde kad pristignu

Mailove je učinkovitije provjeravati svakih 90 minuta, nego kliktanjem na ‘refresh’ ikonu svakih nekoliko minuta. Ako poštu provjeravate u pravilnim vremenskim razmacima i posvetite joj točno određeno vrijeme, vidjet ćete da vam to zapravo – štedi vrijeme!  

2) Ne treba mi razlog da se javim ljudima koji su mi važni

Većina ljudi voli čekati blagdane kako bi stupili u kontakt s poslovnim partnerima, kolegama, poznanicima od kojim mogu imati koristi. Ove godine napravite promjenu: kontaktirajte ljude onda kada vi to želite: nazovite ih I pozovite na kavu ili sok. S vremenom ćete uvidjeti da se to pozitivno odražava i na vašu karijeru, posao ili poslovne rezultate.

3) Neću robovati informacijama

Znatiželja, informiranost, posao – sve su to razlozi zbog kojih dobar dio dana posvećujemo informiranju (online, kroz novine, časopise, vijesti na televiziji). Neke od tih informacija su negativne, druge naporne, treće se ponavljaju, a četvrte su naprosto – suvišne. Lijepo je biti informiran, ali ne morate biti u toku sa baš svim detaljima. Napravite selekciju izvora informacija – ne trebaju vam sve te novine.

4) Neke stvari naprosto nisu vrijedne truda, vremena, novca…

Jedna mudra izreka kaže “Dobro pazi što ćeš zaželjeti – jednog dana mogao bi to i dobiti.” S godinama i iskustvom shvatimo da smo se ponekad u životu naprosto previše trudili oko stvari, pa čak i poslova, koji naprosto nisu bili vrijedni toga. Vaše vrijeme je dragocjeno – usmjerite ga na stvari i ljude koji to zaista zaslužuju.

5) Neću bespotrebno komplicirati

Neke informacije naprosto nije potrebno uvijek iznova provjeravati. Čak i pomno razrađen projekt može pasti u vodu, ako ste više vremena proveli na njegovoj pripremi nego na privlačenju pažnje javnosti, kupaca ili klijenata kojima je namijenjen.

Neke novogodišnje odluke zaista vam mogu uštedjeti sate i dane koje zatim možete pametno iskoristiti za stvari koje su vam zaista važne. (M.M.)

Izvor: Ask Men

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.