Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Šefovi koji ne vježbaju, češće se iskaljuju na podređenima

"Čak i najjednostavnije vježbe smanjuju negativan utjecaj stresa zbog kojeg se voditelji iskaljuju na podređenima", rekao je voditelj studije koja je ispitala MBA studente o njihovim 'stresiranim' šefovima.

Šefovi koji ne vježbaju, češće se iskaljuju na podređenima

Menadžeri i voditelji koji se ne bave nijednom fizičkom aktivnošću, češće zlostavljaju svoje zaposlenike, pokazala je američka studija Sveučilišta Northern Illinois.

Omiljeni sport i vježbanje izvrstan su kanal za odmak od stresa što nije neka novost, no ovo je prva studija koja pokazuje kako se stresa treba riješiti, inače sam pronađe svoj ventil.

Čak i najjednostavnije vježbe smanjuju negativan utjecaj stresa nakon kojeg se voditelji iskaljuju na podređenima, rekao je James Burton, voditelj studije koja je ispitala MBA studente o njihovim 'stresiranim' šefovima.

Istraživanje je objavljeno. u Springer's Journal of Business, a voditelji studije kažu da su prvi koji su istražili utjecaj između stresa koji osjećaju voditelji i kako ih percipiraju njihovi zaposlenici.

Stotinjak MBA studenata iz dva američka sveučilišta odgovarala su na upitnik o ponašanju svojih šefova. Potom su isti šefovi ispitani o svojim navikama vježbanja i dokazali da postoji veza između vježbanja i opuštenijeg ponašanja na poslu. (M.D.)

Izvor: Telegraph

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.