Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Posao od kuće za početnike

Imate posao koji biste dijelom mogli raditi od kuće? Ili naprosto želite pokrenuti vlastiti posao od kuće? Ako ste početnik ovi savjeti dobro će vam doći.

Posao od kuće za početnike

Očito, svatko tko je sam svoj šef može kreirati ured u vlastitom domu. Osim toga, mnoge tvrtke danas dopuštaju ili čak potiču neki oblik posla od kuće. Postoji široka paleta zanimanja koja se mogu uklopiti u takav način rada, od pisanja i programiranja preko prodaje pa sve do tradicionalnih administrativnih zanimanja. 

Kako kreirati uvjete za rad od kuće? 

Ako razmišljate o poslu od kuće, a imate šefa, obrazložite mu svoju ideju na sljedeći način:

  • Objasnite mu zašto vaš rad od kuće može biti prednost za njega i tvrtku
  • Vodite računa o tome da posao od kuće mora donositi jednako dobre ili čak i bolje rezultate

S druge strane, ako tražite posao koji će vam omogućiti rad od kuće, prvo pretražite oglase za posao.

Definirajte raspored i pridržavajte ga se

Jedna od najvećih opasnosti za zaposlenike koji rade od kuće leži u činjenici da je tako jednostavno odgoditi poslovne obaveze. Ako se držite rasporeda, obavljat ćete istu količinu posla koju biste odradili u uredu.

Kreirajte svoj ured

Ako mislite raditi u dnevnom boravku na stoliću za kavu, to jednostavno neće ići. Osim što nije praktično, nećete imati osjećaj da ste zaista nešto i napravili (što će vjerojatno biti blizu istini). Odaberite prostor u kojem ćete zaista kreirati svoj mali ured kako biste stvorili mjesto u kojem će biti prisutna 'radna atmosfera'. 

Održavajte kontakte

Bilo da vodite vlastiti posao i radite s klijentima ili imate poslodavca, telefon, faks, pisač, računalo i Internet moraju biti u vašoj blizini. Pritom imajte na umu da će komunikacija ovisiti primarno o vašoj inicijativi. 

Radite kao da ste u uredu

Posao se s razlogom obavlja u uredu. To funkcionira. Ako ste početnik u radu od kuće ne gubite vrijeme na izmišljanje 'tople vode'. Slijedite svoju uobičajenu poslovnu rutinu.

Posao po običaju

Posao od kuće nije za svakog, ali većina ljudi može ga prilično dobro obavljati, ako se na to odluče. Ipak, možda ćete morat pristati na kompromis i raditi od kuće samo nekoliko dana u tjednu, umjesto svaki dan. Također, otkrit ćete da je samodisciplina ključan faktor, a možda i da ste u obavljanju posla od kuće puno produktivniji.

Što god bio slučaj, mogućnosti za rad od kuće ima zaista mnogo. Sve što morate učiniti je otkriti: kakvu to prednost predstavlja - vama. (M.M.)

Izvor: Ask Men

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.