Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kako se predstaviti na razgovoru za posao?

Cjelokupan dojam je važan. Posebno vaše ponašanje…

Kako se predstaviti na razgovoru za posao?

Kako biste se predstavili na najbolji mogući način, morate pokazati da ste:

  • Pouzdani
  • Ljubazni
  • Pristojni
  • Imate znanje

Za razliku od drugih prilika za upoznavanje, ova traži više formalnosti, uglađenosti i koncentracije.

Budite izrazito ljubazni. Ne morate cijelo vrijeme imati osmijeh od uha do uha, ali smiren ton glasa, blagi smiješak (ne podrugljiv!), mirne ruke i opušteno sjedenje veliki su plusevi.

Pažljivo slušajte pitanja i promislite o odgovorima. Odgovarajte pametno i iskreno. Morate steći povjerenje sugovornika.

Na razgovor dođite pripremljeni.

Tijekom razgovora izoštrite sva čula. Promatrajte sugovornika, dok odgovarate na pitanje. Po njegovom ćete izrazu lica moći zaključiti je li vrijeme da stanete, trebate li nastaviti s odgovorom, je li mu vaš odgovor jasan ili ga trebate dodatno pojasniti…

Reagirajte na vrijeme. Ako vidite da sugovornik radi 'grimasu' možete zastati i pitati npr. „Želite li da vam to ilustriram konkretnim primjerom?“

Prvi dojam je jako važan.

Promislite o ljudima koje ste nedavno upoznali. Tko vam je 'na prvu' ostavio dobar dojam? Zašto? Što vam se svidjelo u nastupu, izgledu, ponašanju te osobe?

Pokušajte i sami ostaviti sličan prvi dojam na razgovoru za posao. Ipak, nemojte glumiti. Budite profesionalni i ljubazni, pristojno obučeni i naravno, ne zaboravite na čvrsti stisak ruke. (M.M.)

Izvor: Hub Pages

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.