Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Konferencija o strukturnim fondovima EU i zapošljavanju

Konferencija se održava 27. ožujka, u organizaciji Magazina Banka i konzultantske tvrtke Razbor.

U vrijeme kada veći dio svijeta nikako ne uspijeva izići iz financijske krize, izvjesno je da će nezaposlenost ostati problem s kojim će se sljedećih nekoliko godina Europa, ali i Hrvatska morati suočiti i boriti svim silama.

U organizaciji Magazina Banka i konzultantske tvrtke Razbor 27. ožujka održava se Konferencija o Strukturnim fondovima EU i zapošljavanju.

Cilj konferencije je potaknuti raspravu o mogućnostima koje skorašnje članstvo u Europskoj uniji nudi kako za kratkoročno rješavanje urgentnih problema otpuštanja većeg broja radnika u sektorima pogođenim krizom i globalizacijom, tako i dugoročnom osmišljavanju i provedbi politike zapošljavanja i razvoja tržišta rada koji bi Hrvatsku mogli učiniti konkurentnijom i uspješnijom.

Na konferenciji «Strukturni fondovi EU i zapošljavanje» govornici iz Hrvatske i zemalja članica EU predstavit će i propitati mogućnosti koje za provođenje politike zapošljavanja nudi Europski socijalni fond (ESF), najstariji strukturni fond EU, te mogućnosti da Hrvatska, prema uzoru na, primjerice, Dansku i Poljsku, iskoristi «prvu pomoć» iz sredstava Europskog  fonda za prilagodbu globalizaciji (European Globalisation Adjustment Fund, EGAF).

Govornici konferencije su Sanja Crnković Pozaić, savjetnica Ministra rada i mirovinskog sustava, Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Steen Frederiksen, predstavnik danskog Ministarstva poduzetništva i rasta, Ankica Paun Jarallah, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Dario Baron, pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava te Ana Milićević Pezelj iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Teme konferencije biti će Europska i nacionalna politika zapošljavanja i strukturni fondovi, Iskustva zemalja članica i Hrvatske u korištenju EU fondova u razvoju tržišta rada te okrugli stol na temu Socio-ekonomski partneri i EU fondovi.

Konferencija je namijenjena institucijama koje se bave različitim segmentima politike zapošljavanja i korištenja EU fondova, sindikatima i poslodavcima, ali i široj javnosti.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.