Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ja nisam dobio posao 'preko veze'

Mislite da se poslovi dobivaju isključivo pomoću 'veze'? I da vaše radno iskustvo, stupanj obrazovanja i entuzijazam nitko ne vidi. Niste u pravu – dopustite da vam to dokažu oni koji svoj posao nisu dobili na taj način.

Ja nisam dobio posao 'preko veze'

Vi znate što znači prijaviti se na oglas za posao, briljirati u selekcijskom postupku i dobiti posao? Pojam 'veza' prilikom zapošljavanja potpuno vam je nepoznat. Vaš su oslonac isključivo oglasi za posao, a svoje zaposlenje možete zahvaliti odličnoj prezentaciji samoga sebe, svom obrazovanju, radnom iskustvu, kompetenciji. 

Znate što znači imati tremu na razgovoru za posao, ali i kako je uspješno prevladati?  Otkrili ste 'recept': kako treba izgledati dobro pismo zamolbe i kako se najbolje pripremiti za razgovor za posao? Vaše ponašanje može poslužiti kao primjer ostalima, stoga ga nemojte ljubomorno čuvati samo za sebe.

Ohrabrite sve one koji su počeli vjerovati da je 'veza' jedini preduvjet dobivanja posla, one koji su izgubili nadu ili su obeshrabreni činjenicom da su dugo nezaposleni. Ovo je mjesto gdje Vi možete dati savjet onima koji traže posao i svojim pozitivnim primjerom pokazati da može biti drugačije.  

Pišite nam na redakcija@moj-posao.net 

Veselimo se vašim pričama! 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.