Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

“Bez negativnih komentara jer, nikad ne znaš…”

Sandri je u dobivanju posla pomoglo radno iskustvo kojega je, u to vrijeme, imala više od svojih kolegica. Pomogla je i činjenica što je razgovor za posao protekao u ležernom tonu i sa puno smijeha.

“Bez negativnih komentara jer, nikad ne znaš…”

Brojne sam studentske poslove dobila putem portala MojPosao i MojPrviPosao, a manji dio putem preporuka i oglasa u novinama.

Sjećam se posla za koji sam se jednom prilikom prijavila: terenski projekt u jednoj udruzi, traže osobu moje struke, uvjeti: radno iskustvo, dostupnost, navedena je i plaća koja nije prevelika, no privukao me taj terenski rad.

Poslala sam im zamolbu u kojoj sam navela svoje prethodno iskustvo i dva teksta. Kako sam redovito čekala do zadnjeg trena misleći da će tada moja zamolba izgledati još bolje, ovog puta napravila sam iznimku i javila se odmah.

Nakon nekoliko dana pozvali su me na razgovor u 11 sati ujutro u dio grada gdje do tada nikad nisam bila. Stoga sam došla petnaest minuta ranije i tražila ulaz jer je, potencijalnih, naravno, bilo više, a potom sam još čekala ispred ulaza da bi tek kasnije skužila kako su, da su htjeli, mogli vidjeti moju sjenu. No, vjerojatno je to vidjela samo tajnica.

Bila je jako draga osoba i dočekala me s pićem što sam jedva dočekala jer sam bila strašno žedna. Potom su me dva čovjeka čekala u velikoj prostoriji i krenulo je postavljanje pitanja: Što ste do sada radili? Ovo je vaš originalni tekst? Zašto biste htjeli ovo raditi? Nemate problema s tim i tim?  Što pratite? Pitanja su tekla kroz razgovor u kojem smo se dosta smijali. Zaključili smo da imamo zajedničke poznanike pa je razgovor postao ogovaranje, što sam se trudila maksimalno izbjeći. Bez laži i šutnje, ali i bez negativnih komentara jer nikad ne znaš.

Iako je bilo ugodno, mislila sam da će me neozbiljnost dovesti do vrata, ali ne i natrag, a moji ispitivači dali su mi do znanja da sam došla među prvima i da imaju još posla jer se takvi natječaji rijetko objavljuju. Nisam mogla vjerovati kad su me za dva tjedna ponovno nazvali i rekli da dođem jer bi htjeli da upravo ja radim taj posao. Naime, u međuvremenu sam srela više kolegica koje su se također prijavile, no valjda je presudilo to što sam imala nekog iskustva.

Sandra, Zagreb 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.