Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

'Krpam' se dok ne naiđe posao u mojoj struci

Danijel već dvije godine pokušava pronaći posao u svojoj struci no, bezuspješno. U međuvremenu radi kao agent u call centru. Doznajte kako je izgledao njegov razgovor za posao.

'Krpam' se dok ne naiđe posao u mojoj struci

Nakon što sam gotovo godinu dana radio na jednom portalu kao grafički dizajner i ostao na suhom, desila mi se situacija da sam morao zgrabiti doslovce prvu priliku koja se pružila i tako danas radim kao agent u call centru.

Sam proces dobivanja posla nije tekao nikako spektakularno. Kolega mi je rekao za oglas na portalu MojPrviPosao u kojemu traže agente za rad u call centru, a kako sam taj posao već ranije radio odlučio sam se prijaviti pod motom da nemam što izgubiti. I doista, nakon što sam poslao mail, dobio sam pristup virtualnoj mreži firme na kojoj su postojali određeni testovi koje je trebalo riješiti.

Nekoliko dana nakon toga pozvan sam običnim e-mailom na edukaciju. Dakle u biti nije bilo niti "pravog" razgovora za posao. Nas 10-tak koji smo zadovoljili na testiranju smo bili pozvani da nam psihologinja u firmi predstavi projekte i zadatke na kojima ćemo raditi. Predstavili smo se, rekli nešto o sebi, o našem iskustvu i kako bismo željeli raditi (koliko dana/sati tjedno, te da li je to na studentski ugovor ili za stalno). To je u pravilu to... na mail adrese smo dobili materijale koje smo trebali naučiti za posao i nakon dogovorenog vremena smo riješili ispit iz kampanje na koju smo bili dodijeljeni i počeli sa radom.

Zapravo, uletio sam u firmu u doba kada im je trebalo ljudi. Ne znam kakva je situacija trenutno, da li uopće primaju ljude koji bi radili za stalno, ili samo studente (mislim da je trenutno samo ovo zadnje slučaj). No ne mogu reći da je prema meni itko bio nepravedan i svi smo dobili iste šanse. Samo je trebalo htjeti raditi.

Ovom zadnjom rečenicom ne kažem da posla u državi ima na bacanje ili odabir. Osobno još uvijek tražim posao u struci, no "krpam" se ovako dok neki takav posao ne naiđe, a nije u zadnje dvije godine.

Danijel, Zagreb

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.