Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

"Do posla uz maminu pomoć"

Potraga za poslom nerijetko zna biti stresna, kao i priprema za razgovor za posao. Lana kroz to nije prolazila sama. Potražila je savjet stručnjaka i dobila posao!

"Do posla uz maminu pomoć"

Oduvijek me privlačio posao s ljudima, dinamičan i izazovan. Upravo me to usmjerilo da upišem srednju hotelijersko-turističku školu. Znala sam da mi se bliži kraj školovanja i da novce za daljnje usavršavanje moram zaraditi sama.

Uz maminu pomoć, sastavila sam sve potrebne dokumente i krenula u potragu. Ispunjavala sam razne online prijave i ostavljala životopise na mnogim virtualnim mjestima za zapošljavanje. Jedna od tih stranica je bila i MojPosao. 

Od slanja prve otvorene molbe i prijava na otvorene natječaje prošlo je 8 mjeseci, a rezultata nije bilo. U međuvremenu sam preko poznanice dobila posao u jednom lokanom kafiću, no to me nije zadovoljavalo. Radila sam za plaću, bez imalo motivacije…dok jednog dana nije zazvonio mobitel te mi je mlada dama rekla da sam pozvana na intervju za posao recepcionarke u novootvorenom hotelu. Tražili su kandidate preko baze portala u nadi da će im neki od kandidata zapasti za oko, a to sam bila ja :) 

Ponovno sam zamolila svoju mamu da me pripremi za prvi bitan razgovor za posao. Prošle smo kroz sve savjete za tražitelje posla objavljene portalu te smo zajedno odabrale odjevnu kombinaciju, prošle predstavljanje, ispitivanje o ambicijama i pregovor oko plaće. Znala sam što me čeka i puna samopouzdanja krenula sam na razgovor.

Razgovor je prošao točno onako kako sam očekivala. Pitanja poput „Gdje se vidite za 5 godina?“, „Volite li raditi s ljudima?“, „Kako reagirate na stres?“ ili „Koju plaću očekujete?“ nisu mi predstavljala problem. Pogledala sam ispitivača u oči, čvrsto stisnula ruku i uputila blagi osmijeh - tako je završio moj prvi pravi razgovor za posao.

Čekanje na ponovni poziv je bilo zaista stresno. Znala sam da sam bila dobra, no jesam li bila dovoljno dobra?

Nakon tjedan dana ponovno su me nazvali i pozvali da odradim probna (neplaćena) 3 dana. Ponovno sam odradila domaću zadaću. Savjeti kako se ophoditi sa šefom i kolegama super su mi došli jer sam ih pridobila i nakon ta 3 dana posao je bio moj!

Lana (23) , Rovinj

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.