Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

"Jako sam im se svidjela, bez obzira na neiskustvo"

Jasna je dobila posao u poznatoj domaćoj kompaniji, za koju većina ljudi misli da zapošljava 'preko veze'. Njezina priča pokazuje da nije tako...

"Jako sam im se svidjela, bez obzira na neiskustvo"

Istina je da sam ja svoj posao dobila prije 4 godine, ali moja priča ide ovako:

Nakon što su mi na poslu koji sam tada radila produžili ugovor (opet) na određeno vrijeme, odlučila sam potražiti drugi posao. Na MojPosao sam našla oglas poznate domaće kompanije i poslala prijavu za radno mjesto za koje sam imala odgovarajuće kvalifikacije (bilo je oglašeno jos jedno radno mjesto, ali na tom području nisam imala iskustva koje je bilo jedno od uvjeta).

Nakon završetka natjecaja, pozvali su me na testiranje. Kasnije sam čula da se prijavilo više od 150 kandidata, a svega nas je 13 pozvano na testiranje. Nakon testiranja pozvana sam i na razgovor - prvo kod direktorice kadrovske službe, a odmah potom i kod direktorice računovodstva i financija (služba kojoj pripada radno mjesto za koje sam se prijavila). Kao i nakon svakog razgovora, razišle smo se uz: "Javit ćemo Vam se." 

Nakon toga mi je stigao mail da se zahvaljuju na prijavi, ali da su se odlučili za drugog kandidata. Naravno, na taj posao više nisam racunala. ALI!!! Idući tjedan me nazvala direktorica RIF-a i rekla da sam im se jako svidjela, te da su moji rezultati s testiranja bili najbolji u grupi i da bi mi, ako sam zainteresirana, bez obzira na neiskustvo, oni ponudili ono drugo radno mjesto.

Danas, 4 godine nakon svega - jako sam zadovoljna svojim poslom, svojom radnom okolinom i svime što mi moj posao omogućava (u smislu edukacije, razumijevanja za privatne potrebe i sličnih malih, ali vrlo bitnih stvari). A, naravno, i ona mala tašta u meni je zadovoljna činjenicom da radi u kompaniji za koju su svi čuli i odmah kreću s pretpostavkom da se tamo (kao i kod ostalih zvučnijih tvrtki) posao dobiva samo 'preko veze' - a moj posao je moj ponos. 

Jasna

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.