Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Vrijeme je za digitalni životopis - napravite ga sami

Najkreativniji životopisi koje ste ikad vidjeli mogu uključivati i vaš. Jednostavno izradite svoju digitalnu prezentaciju, Word i Europass sve će vam manje trebati u budućnosti.

Vrijeme je za digitalni životopis - napravite ga sami

Tko se još sjeća životopisa u obliku kratkih priča ili eseja? A koliko vas danas koristi Europass? U ne tako dalekoj budućnosti sve će se manje koristiti “analogni” životopisi, a sve će više biti zastupljeni oni digitalni, piše Igor Čeliković za JaSam.

Neke tvrtke već danas oglašavaju otvorena radna mjesta isključivo na mrežama poput LinkedINa te zahtijevaju od kandidata da imaju na toj stranici ispunjen profil, a vjerojatno već znate da poslodavci ponekad umjesto oglasa jednostavno pretraže bazu profila na MojPosao.

Headhunteri, tzv. “lovci na glave”, čiji je zadatak pronaći talente koji bi mogli biti korisni za neku tvrtku sve se više služe digitalnim tehnologijama kako bi pronašli idealnu osobu za posao. Nekvalitetan ili nepostojeći profil na društvenih mrežama mogao bi vas koštati potencijalno dobrih prilika za zapošljavanje.

posljednje vrijeme počeli su se pojavljivati internetski servisi koji nude izradu vlastitog grafičko-digitalnog CV-a u obliku infografika. Podaci s LinkedINa i Facebooka su automatski integrirani i prezentirani na grafički primamljiv način.

Ukoliko (još) niste stručnjak za infografike i želite sami isprobati kako to funkcionira, preporučujemo dva servisa – Re.vu i Resumup.com. Isprobali smo napraviti svoj - za bolji dojam potrebno je uložiti više truda, no započeti izradu digitalnog CV-a izuzetno je lagano. (M.D.)

Izvor: Ja sam ( slika Vision Widget)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.