Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Od volontera do poslodavca

Tina je svoj prvi posao u struci dobila radeći kao volonterka. Sada daje podršku svim poslodavcima koji i sami nesebično ulažu svoje vrijeme u 'juniore'.

Od volontera do poslodavca

Da, svoj prvi posao u struci bez problema sam dobila nakon što sam ponudila da ću ga raditi kao volonter, a istovremeno sam popodne radila za malu plaću na još jednom radnom mjestu koje nije imalo veze s mojom strukom.

Poslodavac kod kojeg sam volontirala je na kraju ipak pronalazio načine da isplati i poneku manju naknadu jer je bio zadovoljan mojim radom, tako da je sve skupa kada se zbroji ispadala jedna manje plaća. Ali iz 2 puna radna vremena po 8 sati.

Na sljedeće radno mjesto, ovaj puta plaćeno, sam prešla sada već kao "osoba s iskustvom" (nitko nije pitao je li iskustvo stečeno na plaćenom ili volonterskom poslu).

Danas govorim iz pozicije poslodavca, gdje neki posloprimci ne žele provesti niti 1 dan kod poslodavca u cilju prezentacije vještina navedenih u životopisu i upoznavanja, ukoliko im taj dan nije plaćen.

Dobrostojeći poslodavci, koji daju dobre plaće, imaju priliku dobiti vrhunske zaposlenike s iskustvom. Ali postoje i mnogobrojni poslodaci koji bi djelatnicima bez iskustva mogli pružiti radnu sredinu sa stjecanje radnih vještina, ali možda ne mogu riskirati par mjeseci isplate plaće za vrijeme dok djelatnik firmi ne pridonosi, nego baš suprotno, oduzima vrijeme ostalim kolegama koji ga uvode u rad i za to vrijeme svoje poslove obavljaju polovično.

Ovim putam hvala svim mojim poslodavcima i kolegama "seniorima", koji su nesebično ulagali svoje vrijeme u 'juniore', istovremeno pokušavajući ne zaostajati sa svojim poslovima.


Tina

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.