Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kineski miljunaš liječi ovisnost radom u rudniku

Bogataš tvrdi da je zavolio posao rudara bez kojeg više ne može zamisliti život.

Kineski miljunaš liječi ovisnost radom u rudniku

Qijang Zhang Yonquiang, kineski milijunaš, već četiri godine radi u rudniku kako bi izliječio ovisnost o kocki. Kako pišu kineski mediji, taj 39-godišnji vlasnik lanca samoposluga bio je težak ovisnik o kockanju kada je 2008. odlučio pronaći 'zanimaciju' koja će ga odvratiti od poroka.

No Yongqiang vjerojatno nije očekivao da će se privremena terapija iz hobija pretvoriti u njegovu novu strast i posao s punim radnim vremenom. Tvrdi da je zavolio posao rudara bez kojeg više ne može zamisliti život, a kolege ga opisuju kao izrazito vrijednog i kvalitetnog radnika, prenosi business.hr.

"Prije sam živio u paklu ovisnosti i znao sam prokockati i do 12 tisuća dolara u jednoj noći. Sada proživljavam najljepše razdoblje svoga života. Tri godine nisam kockao", izjavio je za kineske medije ovaj neobični bogataš. Yongqiangova obitelj pokazala je veliko razumijevanje za njegovu novootkrivenu ljubav i preuzela je upravljanje lancem samoposluga. (T. B.)

Izvor: business.hr

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.