Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Mladi Talijani zbog nedostatka posla hrle u pastire

Sve se više mladih ljudi zbog loše situacije u Italiji odlučuje za siguran posao unatoč lošoj plaći.

Mladi Talijani zbog nedostatka posla hrle u pastire

Nakon što je objavljeno da je stopa nezaposlenosti u Italiji dosegla 10 posto, u javnosti se pojavila informacija o zainteresiranosti mladih da postanu pastiri. Iako obično rezervirana za starije ljude, ta je profesija nedavno privukla 3.000 mladih Talijana, priopćilo je tijelo pri Ministarstvu poljoprivrede, piše business.hr.

Oni biraju jednostavan život jer su njihove želje da postanu liječnici, odvjetnici ili inženjeri jednostavno neostvarive zbog teške ekonomske situacije u zemlji u kombinaciji s oštrim mjerama štednje.

Davide Bortoluzzi (25) ima zvanje tehničara, ali kako nije mogao naći posao, sada čuva stado od 400 ovaca u Dolomirima na sjeveru Italije. "Sretan sam zbog odluke koju sam donio. Počeo sam tako što sam pratio druge pastire i učio od njih. Nije bilo lako, ali napredovao sam dan za danom", rekao je on. (T. B.)

Izvor: business.hr  

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.