Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Portugal zbog krize ukida praznike

Portugal je odlučio privremeno ukinuti 4 od 14 praznika.

Portugal zbog krize ukida praznike

Pokušavajući smanjiti proračunski deficit i potaknuti ekonomiju, Portugal je odlučio privremeno ukinuti 4 od 14 praznika. Tako će Portugalci ostati bez slobodnih dana za dva vjerska blagdana i dva državna praznika.

Od vjerskih blagdana ukinut će se Svi sveti i Tijelovo, a uobičajeni radni dani postat će i državni praznici u čast obilježavanja formiranja portugalske republike i stjecanja nezavisnosti od španjolske vladavine, piše business.hr.

Odluka o ukidanju vjerskih blagdana donesena je nakon pregovora između portugalske Katoličke crkve i Vatikana. Vlada iz Lisabona nada se da će ukidanje praznika utjecati na povećanje BDP-a i da će potaknuti gospodarski rast.

Portugal je pod pritiskom krize prošle godine s Europskom središnjom bankom, EU i MMF-om dogovorio paket pomoći vrijedan 78 milijardi eura, no zauzvrat je bio prisiljen uvesti oštre mjere štednje. (T. B.)

Izvor: business.hr 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.