Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kreirana tražilica svih srednjih škola

Uspješnom suradnjom EduCentra i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kreirana je tražilica svih strukovnih škola i gimnazija.

Kreirana tražilica svih srednjih škola

Nedavno su maturanti proslavili najsretniji dan svoje mladosti, a njihovo mjesto u srednjoškolskim klupama zauzet će 'neki novi klinci'. Kako bi im olakšao odluku o izboru srednjoškolskog obrazovanja, specijalizirani portal za ponudu edukativnih programa - EduCentar i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih razvili su tražilicu za pregled svih srednjih škola u Hrvatskoj.

Uspješnom suradnjom EduCentra i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kreirana je  tražilica svih strukovnih škola i gimnazija uz pomoć koje osnovnoškolci i njihovi roditelji mogu na jednom mjestu pregledati sve postojeće srednjoškolske ustanove. U tražilici su navedene i kontakt informacije svake škole te je omogućen geografski  prikaz lokacije odabrane škole. Korištenjem besplatne tražilice korisnici dobivaju potrebne informacije brže i jednostavnije.

Važna značajka tražilice je ažurnost – popis strukovnih škola i gimnazija redovno će se obnavljati i dodavat će se novi kriteriji prema kojima će korisnik dobiti potpuniju 'sliku' škole koja ga zanima.

Igor Žonja, Predsjednik Uprave tvrtke Tau on-line d.o.o. koja upravlja portalom EduCentar, osvrnuo se na kreiranu tražilicu:

"Tražilica srednjih škola nastavak je uspješne suradnje s agencijama za razvoj obrazovanja i vjerujemo da će korisnici prepoznati njene funkcionalnosti kao što su prepoznali važnost aplikacije 'Usporedi fakultete' koju smo kreirali u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje. Tražilicom mladima želimo olakšati odabir srednjoškolskog obrazovanja, te ćemo ju i dalje unaprjeđivati. Ujedno se nadamo smanjenju jaza između tržišta rada i obrazovnog sustava, budući da su potrebe poslodavca sada obrnuto proporcionalne onome za što se mladi školuju i što nastavno gradivo obuhvaća. Tržište rada preferira znanja stečena u srednjim stručnim školama i na stručnim studijima, dok je naš sustav gimnazijski i znanstven."

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.