Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Da nisu postali nogometne zvijezde, bili bi konobari, zidari, ekonomisti, radnici…

Kako sada stvari stoje, svi naši igrači potpuno su koncentrirani na ono što danas odlično rade i nije im namjera hvatati visoku stručnu spremu i fakultetsko obrazovanje.

Da nisu postali nogometne zvijezde, bili bi konobari, zidari, ekonomisti, radnici…

NA HTV-u su se posljednjih dana mogli vidjeti prilozi s portretima hrvatskih nogometaša koji igraju na Euru u Poljskoj i Ukrajini. Tako je Vedran Ćorluka glumio konobara jer je završio srednju ugostiteljsku školu. Mario Mandžukić je pak postavljao keramičke pločice jer mu je to struka nakon završene srednje škole.

Otkriveno je i da je Stipe Pletikosa nakon završene srednje škole i bogate karijere, koja još traje, upisao Kineziološki fakultet u Splitu te vjerojatno namjerava jednog dana, nakon završene igračke karijere, krenuti u trenerske vode. 'Profesor' Stipe naglasio je da mu je obrazovanje prilično važno jer je osoba koja želi puno učiti i znati, piše Jutarnji list.

Kako sada stvari stoje, svi naši igrači potpuno su koncentrirani na ono što danas odlično rade i nije im namjera hvatati visoku stručnu spremu i fakultetsko obrazovanje. Činjenicu da se nitko od njih ne zamara diplomama i posebnim formalnim znanjima lako je razumjeti jer njihov posao od njih zahtjeva stopostotnu i potpunu posvećenost. Vremena za klasičnu edukaciju nitko od njih nikada nije imao jer je njihov izbor oduvijek bio – nogometna lopta i karijera vrhunskog sportaša.

Donosimo popis škola koje su neki naši nogometaši završili:

Gordon Schildenfeld – sportska gimnazija

Stipe Pletikosa – upisao Kineziološki fakultet

Mario Mandžukić – keramičar

Niko Kranjčar – MIOC

Josip Šimunić – gimnazija

Danijel Pranjić – ekonomska

Ivan Strinić – ekonomsko-birotehnička

Ognjen Vukojević – ekonomska

Tomislav Dujmović – prometna

Ivan Kelava – tehnička

Vedran Ćorluka – ugostiteljska

Luka Modrić – ugostiteljska

Dario Srna – elektrotehnička

Milan Badelj – gimnazija

Eduardo Da Silva – gimnazija

(T. B.)

Izvor: Jutarnji list 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.