Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

To je ideja: student osmislio tuširanje bez vode

Nakon višemjesečnog istraživanja na koje ga je potaknuo prijatelj koji se nije tuširao, južnoafrički student Ludwick Marishane osmislio je neobičan gel.

To je ideja: student osmislio tuširanje bez vode

Marishanae, inače 22-godišnji student sveučilišta u Cape Townu, izmislio je proizvod jednostavno nazvan DryBath. Riječ je o gelu koji, nanesen na kožu, djeluje kao voda i sapun.

Na ideju je, kako kaže, došao kada je prijatelj rekao da nema tople vode. „Bio je lijen i rekao je - Zašto netko ne izmisli nešto što bi nanio na kožu i ne bi se morao tuširati? – bio je to moj 'eureka' trenutak“ rekao je Marishanae.

Za svoj izum mladić je dobio svjetsko priznanje – nagrađen je godišnjom nagradom za studentsku inovaciju. Njegov proizvod biti će vrlo koristan u nerazvijenim dijelovima svijeta u kojima vladaju niski higijenski standardi, gdje milijuni ljudi nemaju pristup vodi.

Izvor: Poslovni dnevnik

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.