Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Mrsićevih 7 mjera u borbi protiv nezaposlenosti

Među mjerama koje ministar planira predložiti naći će se i dvostruko veće potpore za pokretanje posla, javni radovi u trajanju od pola godine te mjera ‘neradnog petka'.

Mrsićevih 7 mjera u borbi protiv nezaposlenosti

Mladi više neće morati biti na burzi tri mjeseca već će se odmah nakon školovanja moći prijaviti za posao od 1.600 kuna - to je jedna od mjera zapošljavanja koje će na prvoj sjednici Sabora predložiti Mirando Mrsić.

Planiraju se i dvostruko veće potpore za pokretanje posla, a javni radovi trajat će pola godine. Tri mjeseca plaćat će ih država, a tri lokalna vlast. Reaktivirat će se mjera ‘neradnog petka’, a sezonskim radnicima staž će ‘ići’ cijelu godinu jer će im poslodavci plaćati minimalne doprinose, piše Večernji list.

Svima koji se udruže u zadrugu Vlada će plaćati voditelja zadruge. Sabor će najesen raspravljati i o Zakonu o radu koji bi se trebao razdvojiti na Zakon o radu i Zakon o socijalnim pravima kako bi odredbe koje se tiču sindikata bile posebno regulirane. Planira se mogućnost rada na sat vremena i rada za više poslodavaca. Vaučeri koji su zamišljeni za poljoprivredu šire se na dadilje i ostale povremene poslove.

Izvor: 24sata

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.