Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Dva nova natječaja za poslove u EU: Traži se 148 ljudi

Očekuje se kako će se za dobro plaćene poslove u tijelima Europske unije u Bruxellesu i Luksemburgu prijaviti tisuće Hrvata.

Dva nova natječaja za poslove u EU: Traži se 148 ljudi

Europski ured za odabir osoblja danas objavljuje dva nova natječaja za zapošljavanje u institucijama Europske unije.

Na prvom natječaju traži se 126 ljudi, državljana RH, na radnim mjestima općeg administratora i drugog osoblja, i to u tijelima kao što su Europski parlament, Europska komisija, na sudovima, u raznim odborima i slično. 

Drugi natječaj otvoren je za sve državljane EU-a, uključujući i hrvatske državljane, za ukupno 22 mjesta za voditelje prevoditeljskih službi. Uvjet je hrvatski jezik kao prvi jezik. 

U listopadu kreću još dva natječaja na kojima će se tražiti prevoditelji, lektori i djelatnici za poslove tajnika.

U natječajima u rujnu i listopadu priliku za posao u Bruxellesu dobit će ukupno 280 hrvatskih državljana. 

Radi se o postupku koji traje između devet i deset mjeseci i koje vam, ukoliko ga i prođete, ne garantira zaposlenje u tijelima Europske unije. Najbolji kandidati, naime, završavaju na rezervnoj listi na kojoj na dobivanje posla mogu čekati između tri mjeseca do godine dana. U najgorem slučaju to može potrajati i po nekoliko godina. 

Zanima vas kako izgledaju testiranja? Članak na tu temu pročitajte ovdje.

Izvor: Danas.hr   

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.