Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

VDKZ: Vaša prilika za zaposlenje

Od 10. do 17. listopada 2012. na web stranici www.dankarijera.com održava se 3. regionalni Virtualni dan karijera i znanja.

VDKZ: Vaša prilika za zaposlenje

Riječ je o događanju koje je započelo kao jednodnevni sajam čija je svrha bila na jednom mjestu okupiti najbolje hrvatske poslodavce koji bi studentima i mladima na početku karijere predstavili svoju tvrtku i prednosti koje dobivaju njihovi zaposlenici.

I ovogodišnji Virtualni Dan karijera i znanja posjetitelje će upoznati s edukativnim ustanovama kod kojih mogu saznati sve o mogućnostima dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja te povezati s najuspješnijim tvrtkama kod kojih postoji mogućnost za zaposlenje. Jedna od njih je i Karlovačka pivovara. Kako Karlovačka pivovara otkriva mlade talente kojima želi dati priliku za zaposlenje, ispričala nam je gospođa Mirjana Vidaković, Direktorica ljudskih potencijala.

Zašto ste odlučili sudjelovati na Virtualnom danu karijera i znanja?

Mislimo da je Virtualni dan karijera važan projekt koji nam omogućava nov i zanimljiv način pristupa modernoj generaciji. Osim što je način nov i suvremen istovremeno je dinamičan i strukturiran i pruža gotovo iste mogućnosti kao i osobni kontakt sa potencijalnim novim zaposlenicima. Cijenimo mogućnost predstavljanja naših kompanijskih vrijednosti, misije, vizije i strategije kao i naših proizvoda novim generacijama. 

Što očekujete od VDKZ-a?

Očekujemo obostranu korist, kako za nas tako i za kandidate. Prezentacijom Karlovačke pivovare i naših vrijednosti, kandidati imaju mogućnost vidjeti slaže li se to s njihovim osobnim stavovima, vrijednostima i svjetonazorom. Nadamo se da  ćemo pronaći mlade ljude koji dijele naše vrijednosti i baš zbog njih žele raditi u Karlovačkoj pivovari.

Kakvi vas kandidati najviše zanimaju?

Smatramo da smo izuzetno privlačna kompanija za mlade talente. Nudimo pravi omjer tradicionalnog pivarskog posla kao dugogodišnja uspješna hrvatska kompanija, a dio smo velike kompanije Heineken koja nam daje snagu, utjecaj i motivaciju. Preferiramo visokoobrazovane globalno orijentirane talente kojima je važno postizanje rezultata, ostvarivanje kompanijskih ciljeva, a time i dominacija na tržištu. Naši kandidati moraju biti spremni na konstantno učenje i razvijanje kroz rad u lokalnim i međunarodnim timovima. Kompanija smo koja se natječe na tržištu konstantnih promjena i moramo im se brzo prilagođavati. Štoviše, moramo biti brži od promjena ako želimo ostati u vrhu, zato trebamo mlade talente koji u njih vjeruju i koji su ih spremni pokrenuti i podržati.

Kako izgleda selekcijski postupak u Karlovačkoj pivovari?

Selekcijski postupak je u potpunosti prilagođen profilu kandidata koje želimo u našoj kompaniji. Navedena očekivanja smo pretočili u kompetencije koje tražimo kod kandidata i na osnovu toga organiziramo centre procjene kandidata. Kako bi cijeli proces bio objektivan u centre procjene obavezno uključujemo i kolege iz odjela za koji tražimo kandidata.

Kandidatima savjetujemo da se prijavljuju na natječaje za koje ispunjavaju uvjete ili imaju poseban interes. Isto tako od kandidata očekujemo da prijavi pristupe ozbiljno i da se dobro pripreme. U tom slučaju centar procjene može biti samo obostrani užitak i potvrda vrijednosti kandidata iz kojeg obje strane mogu dosta naučiti.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.