Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Začini studentske dane AIESEC-om!

Najveća svjetska studentska organizacija AIESEC prima nove članove i studente zainteresirane na odlazak na međunarodnu praksu.

Začini studentske dane AIESEC-om!

Tijekom sljedećih mjesec dana studenti diljem Hrvatske mogu postati članovi ove organizacije u bilo kojem od lokalnih odbora u Hrvatskoj u kojima postoji AIESEC – Osijek, Rijeka, Split, Varaždin i Zagreb.

AIESEC je studentska organizacija koja potiče razvoj mladih lidera kako bi ostvarili pozitivan utjecaj na društvo, a ujedno se bavi i studentskom razmjenom – stručnom ili volonterskom međunarodnom praksom.

Evo zašto je dobro biti dio ove studentske organizacije:

1) „Nabildaj“ svoj životopis.

AIESEC ti nudi mogućnost da kroz rad u timovima, organizaciju projekata, odlaskom na edukacije i seminare, volontersku ili stručnu praksu „nabildaš“ svoj životopis zavidnim stavkama koje će ti pomoći u budućoj karijeri i dobivanju posla.

2) Novi prijatelji.

Nova prijateljstva sklapaju se u tren oka jer je AIESEC najveća studentska organizacija na svijetu i broji više od 80 000 članova u 113 zemalja svijeta, a nekoliko stotina nas je u Hrvatskoj. Izbor je doista velik, samo treba posegnuti!

3) Putovanja

Jedan su od najljepših dijelova AIESEC iskustva edukativni seminari i konferencije koje se održavaju diljem Hrvatske i svijeta nekoliko puta godišnje. Upravo je ova točka usko vezana s prethodnom -  svako putovanje i konferencija donosi barem pet novih prijateljstava, kao i nova znanja i vještine.

4) Rad u timu

Zamislimo tvrtku koja ima nekoliko odjela – odjel za financije, odjel za ljudske resurse, odjel za odnose s javnošću, itd. Upravo na tom principu funckionira i AIESEC. Podijeljen je na nekoliko timova u kojima članovi imaju različite zadatke i zaduženja, a svaki član, ovisno o onome čime se želi baviti, bira u koji se tim učlaniti i kroz njega proširivati svoje znanje i vještine.

5) Vođenje tima

Kako bi svaki tim dobro funkcionirao, jedna osoba vodi taj tim i nadgleda i raspoređuje zadatke. Vođenjem tima pojedinac razvija team management, bavi se strateškim planiranjem i organizacijom, rješava konflikte i uči učinkovito planirati vrijeme - sve ono što će jednoga dana biti od velike koristi u „pravom životu“. 

6) Organiziranje projekata

AIESEC pruža mogućnost sudjelovanja u organiziranju projekata, vodeći računa o svakom detalju projekta. Organizacijski odbor ima veliki izazov, ali i zadovoljstvo osmisliti i nadgledati tijek projekta od početka do kraja, time dobivajući jedinstveno razvojno iskustvo.

7) Druženje sa stranim studentima

Druženje s mladim ljudima iz Poljske, Makedonije, Egipta, Kolumbije, Grčke, Španjolske, Amerike, Rusije, Brazila, Kine, Meksika ili tko zna koje zemlje koji ovdje dolaze na volontersku ili stručnu praksu neprocjenjivo je iskustvo koje se ne može doživjeti svaki dan, a AIESEC ga svojim članovima pruža nekoliko puta godišnje.

8) Zabava

Vodstvo timova, organizacija projekata, izvršavanje zanimljivih zadačića, učenje, druženje s praktikantima – sve se to može povezati jednim zajedničkim nazivnikom: zabava. AIESEC je zapravo jedna prekrasna igra koja nudi profesionalni i osobni razvoj, no sve uz veliku količinu zabave i smijeha!

9) Testiranje vlastitih granica!

AIESEC nudi mogućnost usvajanja mnogih novih znanja i vještina kroz različite programe i iskustva, čime student testira vlastite granice učenja, snalažljivosti, komunikacije s ljudima, itd. Mogućnosti su za osobni i profesionalni razvoj i učenje velike jer, kako službena definicija kaže, AIESEC je internacionalna platforma za istraživanje i razvoj vlastitog potencijala, samo treba znati iskoristiti sve prilike koje se pružaju.

10) Međunarodna praksa

Posljednja točka ujedno je i najvažnija. AIESEC studentu pruža mogućnost odlaska na volontersku ili stručnu praksu u neku od 113 zemalja svijeta, a to je iskustvo najintenzivnije i najljepše u AIESEC-u. Ono spaja sve prethodno navedene točke – zabavu, rad u tim sa studentima iz svih krajeva svijeta, putovanja, projekte, osobni i profesionalni razvoj i još mnogo, mnogo više.

Prijavi se u neki od pet loklanih odbora u kojima postoji AIESEC:

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.