Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

VIDEO: Opet si na Facebooku?! Evo ti šamar!

Koliko vam se puta dogodilo da ste odlučili 'samo nešto' pogledati na internetu ili društvenim mrežama, a onda 'zaglavite' online i po nekoliko sati? Ovaj mladić ima rješenje za taj problem…

VIDEO: Opet si na Facebooku?! Evo ti šamar!

Maneesh Sethi unajmio je s Craigliste djevojku koja će mu opaliti šamar svaki put kad se ulogira na Facebook!

Riječ je zapravo o eksperimentu kojim je Sethi pokušao utvrditi kako će ova 'mjera' utjecati na njegovu produktivnost, a čini se kako je investicija od 8 dolara po satu – koliko je djevojka zarađivala, urodila plodom. Naime, Sethi je povećao produktivnost na poslu čak četiri puta, a kako je eksperiment izgledao možete pogledati ovdje.   

Sethi je u eksperimentu koristio aplikaciju RescueTime, koja mjeri koliko vremena provodi na pojedinim internetskim stranicama. Rezultati su pokazali da Sethi na Facebooku i Redditu provodi oko 29 sati tjedno!

Nakon dolaska djevojke koja ga šamara, Sethijeva produktivnost porasla je za 98%. Razlog nije strah od šamara već činjenica da je pored njega bio netko tko ga je motivirao na rad te mu poslužio i kako kolega za razmjenu ideja.

"Otkrio sam kako govoreći naglas i pokušavajući objasniti svoj posao nekole, zapravo pomaže i meni u razumijevanju onog što pokušavam reći i napraviti", rekao je Sethi.

Izvor i fotografija (Screenshot: YouTube): Dnevnik.hr     

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.