Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nisu više među nama, ali još uvijek 'masno zarađuju'

Trinaest pokojnih zvijezda iz industrije zabave uživa bogat zagrobni život i zarađuje milijune: samo lani ta je skupina odabranih pokojnika utržila 532,5 milijuna dolara, objavio je časopis Forbes.

Nisu više među nama, ali još uvijek 'masno zarađuju'

Pokojna holivudska legenda Elizabeth Taylor na čelu je popisa jer je lani ‘zaradila’ 210 milijuna dolara zahvaljujući velikoj dražbi svoga nakita, odjeće i umjetnina. Na dražbi u Londonu i New Yorku najskuplje je prodana jedna Van Goghova slika u njezinu vlasništvu, za 184 milijuna dolara.

Michael Jackson je drugi na listi, ali ga Forbes opisuje kao postmortem kralja gotovine. Naime, pokojni Jackson ‘zarađuje’ više od jedne živuće zvijezde pa je tako lani zaradio 145 milijuna dolara.

Treći je kralj rock’n’rolla, Elvis Presley, koji je lani ‘zaradio’ 55 milijuna dolara.

Otac Charlieja Browna, Charles Schulz nalazi se na četvrtom mjestu. Iako je strip Peanuts prvi put objavljen prije 67 godina, Charlie je još uvijek ‘aktivan’ – Fox je nedavno najavio da će autori Ledenog doba o njemu snimiti i film.

Peto, šesto i sedmo mjesto redom pripadaju sljedeći imenima: Bob Marley – 17 milijuna dolara, John Lennon – 12 milijuna dolara, Marilyn Monroe i Albert Einstein - 10 milijuna zarađenih dolara.

S lanjskom zaradom ispod deset milijuna dolara na popisu su još i autor Theodor Geisel, poznatiji kao Dr. Seuss, američki pisac koji je u Europi najslavniji po djelu “Kako je Grinch ukrao Božić”, zatim glumac Steve McQueen, glumica Betty Page, pisac Richard Rogers i drugi pokojni Beatle George Harrison.

Izvor: Lider

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.