Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

'Tvrtke za 10 kuna' mahom otvaraju ugostitelji

Nepuna dva tjedna od kada je stupio na snagu novi Zakon o trgovačkim društvima, trgovački sudovi su registrirali 36 jednostavnih trgovačkih društava, odnosno j.d.o.o.-a s osnivačkim kapitalom od 10 kuna.

'Tvrtke za 10 kuna' mahom otvaraju ugostitelji

Tako je dnevno osnivano šest jednostavnih trgovačkih društava, uglavnom registriranih za djelatnost ugostiteljstva, turizma i usluga, trgovinu, a tek se rijetki planiraju baviti proizvodnjom, intelektualnim uslugama, čišćenjem ili dizajnom i modnom proizvodnjom, otkriva Novi list

Prema podacima prikupljenim do kraja prošlog tjedna, najviše jednostavnih trgovačkih društava osnovano je na području Trgovačkog suda Varaždin (9 poduzeća). Veći broj jednostavnih poduzeća osnovano je i na području Bjelovara (7 poduzeća). Na području Zagreba osnovana su tri poduzeća, kao i Splitu, Pazinu i Sisku. U Osijeku su registrirana tri jednostavna, a Slavonskom Brodu jedno, baš kao i u Karlovcu i Rijeci.

Među osnivačima jednostavnih poduzeća ima i stranaca. Jedno poduzeće tako je registrirao državljanin Srbije, dok u drugom slučaju poduzeće vode državljani Njemačke i Austrije. 

Podsjetimo, jednostavno trgovačko društvo osniva se s 10 kuna osnivačkog kapitala i uz troškove koji iznose najmanje 807,50 kuna. 

Izvor: Danas.hr   

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.