Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Poziv na HR edukaciju "Praćenje radne uspješnosti"

Želite li znati tko su vam uistinu najbolji zaposlenici? Kako osigurati da se radni učinak transparentno ocjenjuje?

Poziv na HR edukaciju "Praćenje radne uspješnosti"

Imate li postavljen sustav praćenja radne uspješnosti? Kako ga postaviti?

Kako zaposlenicima dati povratnu informaciju o njihovom radu i osigurati da svi zaposlenici znaju što se od njih očekuje?

A što kada menadžeri i zaposlenici ne podržavaju uvođenje ovog sustava?

U sklopu programa "SELECTIO HR Akademija", najavljujemo Modul 2 na temu „Praćenje radne uspješnosti“.

Procjena uspješnosti zaposlenika jedan je od najvažnijih zadataka menadžmenta ljudskih resursa. Ona govori o uspješnosti selekcije, obuke  i treninga i daje smjernice za dalje planiranje razvoja zaposlenika, sustava nagrađivanja i discipline.

Da bi jasno definirali ciljeve i kriterije rada, menadžer i zaposlenik trebaju uspostaviti mrežu protoka informacija. Ukoliko želite da ocjene uspješnosti budu korisne, potrebno je redovito i dovoljno često pratiti rad zaposlenika, jer evaluacija jednom, na kraju godine, nije dovoljna.

Procjena rada može biti ugodna, ali i neugodna. Za dio menadžera je neugodna, stoga ju prolongiraju i izbjegavaju. Glavni razlog tome je loša priprema za razgovor i neadekvatna komunikacija zaposleniku o rezultatima, što ne djeluje poticajno na zaposlenike kako bi eliminirali greške i poboljšali svoj rad. Na kraju, važno je shvatiti šta je svrha evaluacije rada i kakve pogodnosti može donijeti zaposleniku, menadžeru i kompaniji: poboljšanje rada, pravovremene povratne informacije, izgradnju samopoštovanja i povećanje efikasnosti rada.

Područje praćenja radne uspješnosti zaposlenika jedno je od najslabijih karika u mnogim organizacijama. Takvim organizacijama prijeti tiha opasnost da se prema najboljim zaposlenicima odnose jednako kao prema prosječnim ili možda čak kao prema najslabijim zaposlenicima.

Kroz ovaj modul dobit ćete znanje pravilnog i praktičnog postavljanja sustava praćenja radne uspješnosti zaposlenika, oblikovanja jasnih standarda rada i željenih kompetencija, dobiti odgovor na pitanje kako razlikovati dobrog radnika od prosječnog. Sadržaj uključuje i pregled različitih modela procjene rada, kao i prednosti i rizike svakog od njih, zatim metode postavljanja ciljeva, kao i vježbe davanja povratnih informacija o radu zaposlenika.

Cjeline:

  • Kompetencije, očekivanja i standardi rada
  • Raspodjela radnih zadataka
  • Modeli procjene rada
  • Prednosti i nedostaci različitih modela procjene
  • Postavljanje ciljeva
  • Davanje povratne informacije o radu zaposlenika

Na kraju ovog modula, polaznici će znati:

  • Dizajnirati i provesti proces definicije ključnih i specifičnih kompetencija
  • Analizirati korisnost definiranja ključnih kompetencija u odnosu na model radnih uloga ili neke druge modele nadogradnje opisa radnog mjesta
  • Argumentirati odluku o sadržaju i dinamici sustava upravljanja radnom uspješnošću primjerenom konkretnom radnom okruženju
  • Odrediti kako procesom postavljanja ciljeva potaknuti ponašanja u skladu s organizacijskom kulturom i etikom poslovanja
  • Argumentirati odluku o povezanosti sustava upravljanja radnom uspješnošću sa sustavom nagrađivanja
  • Organizirati proces redovitog davanja povratne informacije na radnu uspješnost.

Sadržaji modula su prvenstveno praktično kreirani, prilagođeni sudionicima, bazirani na grupnim i individualnim praktičnim zadacima te diskusijama konkretnih praksi i usporedbi osobnih iskustava iz različitih poslovnih situacija. Kroz praktičan i interaktivan pristup suvremenih HR praksi ostvaruje se primjena naučenih sadržaja u svakodnevnu praksu.

Vrijeme održavanja:       7.-8. prosinca 2012. 

Mjesto održavanja:        Hondlova 2/11, Zagreb

Cijene:                         Informacije o cijenama pogledajte ovdje

Preuzmite Prijavnicu.

Vise informacija na www.selectio.hr   

edukacije@selectio.hr, tanja.prekodravac@selectio.hr

01 6065 419

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.